Koliko god se trudili da koža lica bude besprekorno čista i ujednačena, s vremena na vreme se pojavi neka nepravilnost koja kvari ukupan izgled kože. Naravno, reč je o dosadnim miteserima – nepravilnost koju je prilično teško rešiti, a još teže odoleti njihovom ceđenju!

Gotovo da nema kože koja se bar jednom nije suočila sa miteserima, koji se najčešće pojavljuju na nosu i bradi. Kao najčešće rešenje i prvo što nam pada na pamet u ovoj situaciji je njihovo istiskivanje, što je često bolno i izuzetno štetno za samu kožu jer je izlažemo riziku od njenog oštećenja.

Najbolji proizvod za uklanjanje mitesera.
Shutterstock 

Miteseri su poput termita kada je u pitanju nega kože jer ih je ponekad nemoguće otarasiti se i stalno se vraćaju. Upravo zbog toga su nam u nezi potrebni aktivni proizvodi koji će dubinski očistiti pore kože i sprečiti njihovo vraćanje.

Šta su uopšte miteseri?

Da biste razumeli kako se efikasno „boriti“ protiv mitesera, prvo je neophodno razumeti šta su miteseri. To je folikul dlake koji je toliko blokiran mrtvim ćelijama kože, uljem i bakterijama da se na površini kože stvorio širok otvor. U dodiru sa vazduhom sve navedeno oksidira i pretvara se u prepoznatljivu crnu nepravilnost. Istraživanja su pokazala da postoji genetska predispozicija na to koliko ste podložni pojavi mitisera, zbog čega su neki ljudi skloniji njihovom nastanku, dok je rešenje redovno čišćenje lica kod kozmetičara, kao i adekvatni proizvodi koji će uklonite mitesere.

U nastavku pogledajte naše favorite!

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Niacinamid (vitamin B3) smanjuje tamne fleke i čisti pore. Visoka, 10% koncentracija tog vitamina u ovoj formuli dolazi zajedno s cinkovom soli pirolidon karboksilne kiseline, za uravnoteženje vidljivih posledica proizvodnje sebuma.

the ordinardy niacinamid.
www.metropoliten.rs 

Vichy Normaderm Phytosolution - Gel za dubinsko čišćenje

Obogaćen mineralima i probiotičkim derivatima, efikasno uklanja prljavštinu, prašinu i čestice zagađenja već prilikom prvog korišćenja.Koža je u trenu matirana i manje se masti tokom dana.Proširene pore su smanjene, a miteseri su manje vidljivi.

Vichy Normaderm Phytosolution - Gel za dubinsko čišćenje
vichy 

Biologique Recherche P50

Ključni proizvod za uspostavljanje optimalnih funkcija epiderma po metodi Biologique Recherche, Lotion P50 je višenamenski losion za eksfolijaciju, čišćenje i pročišćavanje kože. Pomaže da se održi kisela pH vrednost epiderma. Zahvaljujući svakodnevnom blagom pročišćavanju, koža se regeneriše i ten postaje mat.

Biologique Recherche P50 losion.
Biologique