Kada je u pitanju nega kože lica, sigurni smo da na svakoj kozmetičkoj polici možemo pronaći bar jednu dobru kremu. Ono na šta je važno obratiti pažnju u ovim hladnim mesecima je da koži obezbedite dodatni nivo hidratacije, pa se u rutinu nege mora naći posebna vrsta kreme za lice!

Ako ranije niste probali popularne gel kreme, onda je vreme da to promenite!

Ako ranije niste probali popularne gel kreme, onda je vreme da to promenite!
nati-melnychuk-I-6Ap7JXHq8-unsplash.jpg 

Šta su tačno gel kreme?

Kao što im ime kaže, gel kreme su zapravo standardne kreme za negu kože lica, ali se njihova tekstura ponešto razlikuje od klasične. U stvari, radi se o kombinaciji teksture gela i hidratantnih spojeva, što je idealna kombinacija za negu lica u zimskom periodu kada je koža izložena vetru, suvom vazduhu u zagrejanim prostorijama i niskim temperaturama i zbog čega joj se barijera često oštećuje.

Gel krema je bogatije teksture.
Shutterstock 

Gel kreme omogućavaju trenutnu hidrataciju, a iako je u pitanju nešto drugačija tekstura, neće stvarati osećaj težine, niti će zapušiti pore, pa je idealna za baš svaki tip kože, pa i onu masnu.

Uobičajena zabluda u beauty svetu je da masnu kožu lica treba dodatno isušiti kako bi se smanjilo lučenje sebuma, što zapravo nije tačno jer je povećana masnoća T-zone često znak dehidracije u tom delu lica.

U ovim vrstama krema često ćete pronaći glicerin, glikol i hijaluronsku kiselinu kao najčešće sastojke, a pošto je reč o nešto bogatijoj nezi, idealne su za upotrebu u noćnoj rutini nege kože, gde će obnavljati kožu dok spavate.