Teško da je ijedan beauty proizvod izazvao toliki boom na mrežama kao što je to uradilo ružino ulje sa vitaminom C. TikTok i Instagram preplavljeni su snimcima koji pokazuju kako koža izgleda pre i posle korišćenja i sada je više nego jasno da je hype opravdan.

Šta je ružino ulje?

Za ružino ulje sa vitaminom C važi da je bolje od regularnih seruma sa vitaminom C, jer sadrži veću koncentraciju uz druge komponente kojima su bogate vodice i serumi sa derivatom ruže, a koji su glavni borci u borbi protiv starenja kože.

Šta je ružino ulje?
Shutterstock 

Iako se na mrežama najviše priča o Biossance: Squalane + Vitamin C Rose ulju koje se prodaje po ceni od 74 dolara, na tržištu se mogu naći i jeftinije, a podjednako učinkovite varijante.

Ipak, korisnici tvrde da je visoka cena više nego opravdana jer se koristi svega par kapljica dnevno, te će vam proizvod trajati mesecima, a rezultat je zdrava, zategnuta, jedra koža, duboko hidrirana i sa daleko manje bora i fleka.

O čemu je tačno reč?

Naime, prednost ovog proizvoda je što sadrži skvalan, sastojak biljnog porekla za povećanje vlažnosti kože, kao i oblik vitamina C rastvorljiv u ulju koji posvetljuje kožu i cilja tamne mrlje, kao i ekstrakt ruže, koji se od davnina koristi kako bi umornoj koži vratio sjaj. Ulje ruže pomaže sa teksturom kože i odlično je za prevenciju starenja, a posebno je dobro za zreliju ili suvu kožu.

Vitamin C posvetljava fleke, bori se protiv bubuljica i akni i sprečava nastanak bora. Sada nije teško zaključiti zbog čega toliko korisnika obožava ovakav tip ulja.

Ružino ulje je hit na mrežama.
Shutterstock 

3 načina za korišćenje ružinog ulja sa vitaminom C

1. Deo svakodnevne rutine nege lica

Ružino ulje nanesite na čistu, suvu kožu i utrljajte laganim pokretima. Možete ga koristiti i umesto hidrantne kreme jer će vratiti bvlagu koži i učiniti je negovanom, nežnom, elastičnom i odmornijom.

Ružino ulje za zanoktice.
Shutterstock 

2. Nega zanoktica

Ovaj problem naročito je česta pojava tokom hladnijeg perioda. Zato je preporuka da nekoliko puta nedeljno nanesete malu količinu na zanoknite i dobro utrljate.

3. Kombinovanje sa puderom

Još jedan način koji beauty zaljubljenice obožavaju. Sve što je potrebno je da pomešate malu količinu pudera sa korektorom ili puderom. Ne samo što ćete dobiti glatku završnicu, nalik BB kremama, već će vaš ten delovati svežije i prirodnije.