Ukoliko vas je ikada mučio višak kilograma, pogotovo u predelu stomaka, znate koliko je teško skinuti naslage sa ovog tela. Zato i ne čudi što s vremena na vreme pojedini novi proizvodi naprave čitav haos na mrežama pogotovo ukoliko obećavaju rešenje problema bez previše truda.

Trenutni hit, pogotovo na TikToku su silikonske "liposukcijske" trake koje se lepe na stomak i navodno skidaju višak tokom noći dok spavate. Takođe se ističe da je proizvod potpuno prirodan, te da ne iritira kožu, a impresivni rezultati nakon samo par nedelja razlog su što su mnogi pohrlili da kupe ovaj proizvod.

Trake za liposukciju stomaka su hit na mrežama.
TiKTok 

Sadrže 5 osnovnih sastojaka:

  • Sophoricoside (ekstrakt iz kore drveta u japanu odgovoran za topljenje masti)
  • Capsacin (ekstakt čilija odgovoran za eliminisanje celulita)
  • Cofein (delotvoran pri uklanjanju celulita i zatezanju kože)
  • Catechin (sprečava nagomilavanje masti)
  • Infrared efekat (poboljšava metabolizam i cirkulaciju)

Međutim, da li zaista ove trake daju očekivane rezultate? Zapravo, ne bi trebalo da verujete svemu što vidite na mrežama, jer iza konkretno ovih traka ne postoji nikakvo temeljnije istraživanje. Ali, sa druge strane, lepljenje, odnosno "zamotavanje" tela kako bi se poboljšao tonus i izgubili santimetri nije nova metoda i zapravo može da pomogne.

Trake za mršavljenje navodno skidaju santimetre.
prtinscreen/instagram 

Mnogi koriste providnu foliju u te svrhe, iako je ovo najgore što možete da uradite svom telu. Dakle, trake koje su namenjene za to su ipak daleko bolji izbor.

Za ovako nešto uglavnom se koriste proizvodi od neoprena i ovakve trake, odnosno pojasevi postavljaju se na zone na kojima vam treba skidanje naslaga. Ipak, ne zabvoravite da je u ovom slučaju najbitnija hidratacija, te je od ključnog značaja da sve vreme dok nosite pojaseve pijete tečnost.

Trake za mršavljenje mogu pomoći da se rešite naslaga na stomaku.
Unsplash 

Postoji mnogo različitih vrsta pojaseva, a posebno su popularne i obloge za detoksikaciju koje sadrže prirodne sastojke koji pomaži u izvlačenju toksina i oslobađaju telo celulita.

Ipak, za dugotrajnije rezultate bilo bi dobro da ipak regulišete ishranu i fizičku aktivnost, a u ovom slučaju, trake za mršavljenje su samo dodatak koji vam možda može pomoći u tome.