Serumi koži na najefikasniji način obezbeđuju dragocene sastojke za njenu negu. Objašnjenje za tu činjenicu je veoma jednostavno - serumi sadrže veću koncentraciju aktivnih sastojaka od uobičajenih peparata za negu lica. I tu nije kraj lepim vestima!

Posebno raduje što neke serume čine molekuli koji su manji nego u drugim preparatima, samim tim oni prodiru dublje u kožu. 

Sada kada znamo zašto je baš serum pametan izbor za lice, ostaje samo jedno pitanje - Koji serum odabarati?

Odgovor se krije u aktivnom sastojku! Kada izaberete pravi serum, bićete bliži efikasnoj nezi lica nego ikada pre. Bilo da želite da vratite sjaj umornoj koži ili da se rešite tragova starenja, serumi uz pomoć svojih aktivnih sastojaka imaju snagu da transformišu kožu.

U nastavku otkrijte naših pet favorita među serumima za lice!

Hada Labo Tokyo

Ovaj japanski izum, Hada Labo Tokyo kozmetička linija preparata izbacila je mnoštvo proizvoda koji zatežu lice, uklanjaju bore, vraćaju tonus i osvežavaju izgled kože. Među njima je i poznati japanski serum, koji je poslednjih 10 godina najprodavaniji brend. Osnova ovog seruma je dubinska i dugoročna hidratacija, koja je neophodna za osnovnu negu. Ovaj serum napravljen je od sastojaka koji se bore za prevenciju starenja kože.

Sadrži tri tipa hijaluronske kiseline, koje smanjuju vidljivost bora, povećavaju elastičnost i vidno učvršćuju kožu.

Hada Labo serum za lice zateže, zklanja bore i osvežava tonus kože.
hada labo 

La Roche Posay - Hyalu B5 serum

Glatka, osvežavajuća i stapajuća tekstura koja koži daje prijatan osećaj nahranjenosti. Jedinstvena hidratantna formula koja vraća punoću koži obogaćena sa dve čiste hijaluronske kiseline i vitaminom B5. Uspešno popunjava kožu i obnavlja zaštitnu barijeru što ga čini odličnim za sve one koji žele da povrate elatičnost i smanje bore na licu.

La Roche Posay serum koži daje prijatan osećaj nahranjenosti.
la roche posay 

The Ordinary Hyaluronic Acid 2%

Ovaj serum je fina hidrirajuća hijaluronska kiselina u bočici. Do sada smo ispraznili već 2 bočice, a ono zbog čega ga naročito volimo jeste činjenica da hijaluronska kiselina za sebe veže 1000 puta više vode nego što sama teži. Prijatna je na licu, lagane je vodene teksture i fino je što je iskombinovana sa vitaminom B5.

The Ordinary je fina hidrirajuća hijaluronska kiselina u bočici.
www.metropoliten.rs 

Tiam My Signature serum sa vitaminom C

Ako su bore problem sastojci seruma treba da budu: vitamin C, peptidi, epidermalni faktor rasta, niacinamid, više koncentracije kiselina, antioksidansi, adenozin, puževa sluz, fermentisani sastojci poput Bifida Ferment Lysate i ostali probiotici za kožu. Ovaj Tiam My Signature serum sa 20% čistog vitamina C (askorbinska kiselina) efikasno ujednačava ten, čini kožu blistavom, tretira hiperpigmentacije, ožiljke posle akni i mitesere.

Tiam My Signature serum efikasno ujednačava ten, čini kožu blistavom, tretira hiperpigmentacije, ožiljke posle akni i mitesere.
amazon.com 

Revolution skincare superfruit extract voćni serum za lice

Voćni serumi za lice su tu, da uskoče kao zamena i osveženje kada vam već svi ovi “fabrički” dosade i postanu teški za kožu. Ove serume mogu koristiti apsolutno svi što se tiče starosne dobi, jer samo treba odabrati one koji vašem licu najviše odgovaraju. Ovaj serum ima i bonus efekat: i sprečava bore i deluje kao prajmer za lice.

Ovaj voćni serum sadrži antioksidante iz ekstrakra borovnice i štiti kožu od uticaja spoljašnje redine. Daju određenu blistavost i sjaj licu, ne maste kožu i mogu se nanositi neposredno pre šminke.

Revolution skincare superfruit extract voćni serum za lice.
Alexandar cosmetics 

 Bonus video

Krema sa SPF-om Tiktok/@tashliciousa

   Izvor Wanted V.P.