Bronzani ten želja je svake žene tokom leta. S tamnijom kožom možemo da zaobiđemo makeup, a budimo iskrene nekako i sve lepše stoji na bronzanom tenu.

 Ali, što ako postizanje tamne kože za vas predstavlja pravi poduhvat? Ako smo prirodno svetli, ako ne možemo preterano da se izlažemo suncu jer jednostavno nije zdravo ili ako zbog radnih obaveza nemamo vremena za posete plažama ili bazenima?

Ovde u pomoć dolazi najpoznatija namirnica kada je u pitanju njga i tamnjenje kože - maslinovo ulje.

Kako iskoristiti maslinovo ulje za ten?

Maslinovo ulje sadrži visoku koncentraciju antioksidansa koji ublažavaju efekt UV zraka na našoj koži, ali ono nas ne može u potpunosti zaštititi od sunca ali može biti puno korisnije od raznih proizvoda za sunčanje.

Kako se maslinovo ulje koristi za sunčanje?
apostolos-vamvouras-k9x2sIOrbf4-unsplash.jpg 

Proizvodi za sunčanje sadrže alkohol u sebi, koji stvara privremeni osećaj hlađenja na koži, ali dugoročno takvi proizvodi ostavljaju “nevidljive” negativne učinke na našoj koži, koji se manifestiraju tokom godina, pa su tako prirodna ulja svakako bolja opcija.

Nanesite tanki sloj maslinovog ulja ujutro ili predveče i sunčajte se desetak minuta.

Na ovaj način ćete izbeći prekomerno izlaganje suncu, a maslinovo ulje će nahraniti vašu kožu što će rezultirati pedivnim preplanulim tenom. Ovakav način sunčanja može biti puno delotvorniji od izlaganja suncu kada ono najjače sija, odnosno u vremenskom periodu od 12 do 16 sati.

Korišćenjem maslinovog ulja ne samo da ćete dobiti prekrasnu boju, nego će ona biti postojana čak i do nekoliko meseci posle leta.

Treba napomenuti da se koristi samo extra devičansko maslinovo ulje koje sadrži visok procenat vitamina E i brojne sastojke sa antioksidacionim svojstvima.

Kako se maslinovo ulje koristi za sunčanje?
Instagram