Kao da njihova pojava na koži lica nije dovoljna, bubuljice i akne neretko se znaju pojavljivati i na leđima. Zimi njihovu pojavu često ignorišemo, ali u letnjim mesecima je to ponekad nemoguće jer svakodnevne outfite čine nešto otvoreniji i prozračniji modni komadi. Takođe, bubuljice i akne na leđima ponekad mogu biti nešto komplikovanije za negu od onih na licu, stoga nije loše uključiti nekoliko trikova u svoju rutinu koji će sigurno učiniti vidljivu razliku!

Osim što bubuljice i akne imaju tendenciju da se pojave na leđima u najgore moguće vreme, česte su situacije da ni sami ne znamo da ih imamo jer je reč o delu tela koji je nevidljiv našem oku, ali nažalost ne i tuđem. Njihova pojava zna biti i bolna, pa nije samo reč o estetskom problemu. Dobra vest je ta da se akni i bubuljica vrlo lako možete rešiti zahvaljujući nekoliko sjajnih trikova koje smo izdvojili u nastavku!

Bubuljice i akne na leđima možete rešiti uz pomoć ove 4 navike.
Freepik 

Često perite grudnjake

Higijena bi trebala biti na prvom mestu, pogotovo kada govorimo o letnjim mesecima u kojima se koža učestalo znoji. Grudnjake je potrebno prati svaka dva nošenja, a ako ste skloni znojenju onda nakon svakog nošenja. Takođe, obratite pažnju na materijal grudnjaka koji nosite.

Obratite pažnju na redosled tuširanja

Iako tuširanje spada u ritual koji je prvenstveno higijenski i koji zapravo odrađujemo rutinski, činjenica jeste da postoji značajna razlika u tome koje delove tela prve peremo i kako. Leđa treba tuširati poslednja jer hemikalije i ulja koja se nalaze u šamponima i regeneratorima neretko znaju da začepe pore kože te tako stvore upalne procese. S druge strane, obratite pažnju na sastav proizvoda koje koristite prilikom tuširanja, te da ne izazivaju iritacije, dakle bez jačih i dodatnih mirisa i boja.

Piling kože je ključan za rešavanje problema akni na leđima.
Shutterstock 

Redovno radite piling kože

Piling kože je važan kako bi se uklonile mrtve ćelije kože, i kako bi podstakli kožu da se što brže i uspešnije obnavlja. Najbolji proizvodi za ovakav tip nege su pilinzi bazirani na AHA ili BHA kiselinama. Lagani hemijski piling dvaput do triput će vam pročistiti pore i kožu osloboditi od nakupljenih mrtvih ćelija kože. BHA kiselina (salicilna) sjajan je odabir jer ima protivupalna svojstva te je možete koristiti i leti uz naravno obaveznu zaštitu od sunca.

Leđa se poslednja peru.
Shutterstock 

Mažite kožu leđa hidratantnim kremama

Baš kao i kožu lica, jednako tako je važno nahraniti i kožu tela, odnosno leđa. Nakon svakog tuširanja namažite leđa hidratantnom kremom koja će biti dovoljno lagana da ne čepi pore na koži i istovremeno dovoljno hranjiva da zadržava optimalnu vlagu ovog delikatnog područja. Ako imate naviku da koristite sapun za tuširanje, pravo je vreme da se te navike odreknete jer sapuni narušavaju normalan pH kože te su česti uzroci njene suvoće!