Iako preparatima i pravilnom negom možemo da ublažimo pojavu bora, kada govorimo o trajnijem rešenju, botoks je uglavnom bio nezamenjiv, a u kasnijim godinama i facelifting.

Međutim, trenutno je na mrežama hit nešto potpuno inovativno, a što daje rezultate kao da ste se upravo vratili od plastičara.

U pitanju su flasteri koji se zovu "Wrinkles Schminkles", a koji će vam za samo par sati osugurati lepu, zategnutu kožu bez bora. Ovo su zapravo kolagen "pečevi" koji pored toga u sebi sadrže i mioksinol, vitamin B3, peptide, svilu i kafein.

Cela priča eksplodirala je na TikToku, a već su se oglasili i brojni doktori koji su potvrdili da nije u pitanju prevara, a ovo je idealno za one koji se plaše "igle", ali i odlaska "pod nož".

Kolagen flasteri postali su popularni najpre na Tiktoku.
printscreen/tikTok 

Najbolja stvar kod ovih "pečeva" je i što se ne prave samo za lice, već i za druge delove tela na kojima se pojavljuju bore poput biste, vrata... 

Rezultati upotrebe kolegen flastera više su nego očigledni.
printscreen/instagram 

Upotreba

Sama upotreba je veoma jednostavna i sve što je potrebno je da kožu umijete onim što inače koristite i osušite, a pre nanošenja flastera ne bi trebalo da nanosite ikakvu kremu ili serum.

"Pečevi" se potom nanose na kožu, pozicioniraju i utapkaju prstima, i ostavljaju preko noći. Ujutru ih samo skinete sa kože i to je sve.

S obzirom da postoji više vrsta i veličina, mnogi su flastere koristili i na drugim delovima tela koji se boraju, poput ruku, a ceo postupak pogledajte u videu u nastavku:

KOLAGEN FLASTERI PEGLAJU BORE BOLJE OD BOTOKSA: Za nekoliko sati do potpuno glatkog lica TikTok/thewrinklesschminkles/tonyyounmd

Kako funkcionišu kolegen flasteri?

Kao što je u snimku rekao i čuveni plastični hirurg Toni Jun, ovi flasteri ponašaju se tako što "rastežu" bore i uče mišiće kako da ne prave pregibe na koži ponovo.

Toni Jun, plastični hirurg slavnih kaže da ovi flasteri nisu prevara.
pritnscreen/tiktok 

Istakao je i da nije u pitanju prevara, iako neki mogu pomisliti tako, ali i da slične rezultate možete dobiti upotrebom selotejpa, o čemu je već pričala jedna kozmetičarka sa TikToka koja se kune u taj trik i kaže da zbog toga nema bore.

Cena

Nažalost, iako je više nego očigledno da rade ono što tvrde, ovi flasteri nisu možda najsrećnije rešenje za one koji nisu "dubokog džepa". Njihova cena je uglavnom oko 40 dolara, s tim što za čelo dobijate 2 flastera, za predeo ispod očiju 3 para, dok za grudi i vrat dobijate samo jedan.

The wrinkles schminkles flasteri nisu za one koji nemaju dublji džep.
pritnscreen/thewrinklesschminkles 

Sa druge strane, za one koji imaju upornije "vrećice" ispod očiju, kao i dublje bore, proizvođač preporučuje flastere koji se sami rastvaraju preko noći sa mikroiglicama, ali najjeftiniji su od 70 dolara pa naviše za jedan par.

Kolagen flasteri sa iglicama su skuplji od regularnih.
printscreen/thewrinklesschminkles