Ukoliko vam je stil života takav da malo spavate, a previše vremena provodite neaktivni i u zatvorenu prostoru, znate i sami kako je ujutru teško postići svež i jedar izgled kože.

Iako su kozmetičke masaže lica uvek dobro rešenje, ipak postoje i one koje su jednako delotvorne, a možete ih uraditi u kućnoj radinosti.

Reč je o „Facial icing-u“, odnosno tretmanu hlađenja kože ledom koji je sve je popularniji i među bjuti influenserkama.

Sve što vam treba je posuda sa hladnom vodom i nekoliko kockica leda, koje ćete u nju staviti. Nakon što pripremite hladnu kupku, uronite lice i držite ga unutra oko 30 sekundi.

Devojka sa peškirom na glavi obavlja svoju jutarnju rutinu nege lica.
Shutterstock 

Ova rutina deluje poput prirodnog facelifting-a, a postupak možete ponoviti nekoliko puta. Oni koji su ga isprobali kažu da je odličan i kada je u pitanju smirivanje upalnih procesa.

Ako imate problem s podočnjacima ili je lice naduto, led će pomoći. Možete led koristiti ujutro, ali i kad god poželite.

Iako led može puno pomoći, voda može i isušiti kožu i tako joj oduzeti vlagu. Iz tog je razloga pametno nakon ovog tretmana lice namazati kremom koja će mu pružiti vlagu.

@momentsofmoda

 Beauty tip! Deep puff your face by icing daily. Instant facelift! ##bestkeptsecret##beautyhackes##botoxnatural##naturalfacelift##fyp##foryoupage 

♬ original sound - Jessica Wang

Ovu prirodnu, a besplatnu metodu podmlađivanja preporučuju i na TikToku, a brojne poznate dame ga godinama praktikuju.

Jedna od njih je i čuvena manekenka Kejt Mos. Naime, ona se baš svakoga jutra umiva se lednom vodom kojom postiže lifting efekat, smanjuje nadutost, pore i male bore, a uz to se i dobro razbudi. Kako kaže Kejt rezultati su odmah vidljivi - podočnjaci su smanjeni a lice zategutije.

"Ovaj trik je sjajan i za smanjivanje jutarnje nadutosti“, istakla je Kejt.

Žena koristi hidratantnu kremu za blistavost kože.
Freepik 

LED NEĆE REŠITI SVE VAŠE PROBLEME

Nemojte imati prevelika očekivanja. Tako ćete možda primetiti manje bubljica nakon tretmana na licu, ali možda i nećete. Ne postoje klinički dokazi koji kažu kako ovaj tretman rešava probleme sa bubuljicama. Uz korišćenje leda ne zaboravite na dnevnu rutinu čišćenja kože i korišćenje krema ili seruma.

Bonus video:

Hejli Biber lečenje ledenom vodom TikTok/haileybieber