Kao što je već dobro poznato, lepota kreće iznutra. Ne možemo živeti na čipsu i slatkim pićima i očekivati ‘glass skin’.

Uravnotežena ishrana koja se bazira na zdravim i prirodnim namirnicama, balansiranom unosu belančevina, ugljenih hidrata, masti i vitamina je ključan. Osim obaveznog pijuckanja vode tokom celog dana, još nekoliko namirnica može nam pomoći u postizanju tog ‘glowing’ efekta.

Avokado

Ovaj superfood postao je veomo popularan unazad nekoliko godina, a za sjajnu kožu poželjno je da ga dodate u salate i namaze jer obiluje zdravim masnoćama koje podržavaju strukturu ćelija kože.

Belance

Belance sadrži proteine, lizin i aminokiseline, vitamine B7 i B12 te kolagen, stoga su dobar odabir za početak dana.

Losos (i druga masna riba)

Bogate omega-3 kiselinama pomažu proizvodnji kolagena, deluju protuupalno, a osim lososa, preporučaju se i sardine, skuša i inćuni na meniju 1-2 puta nedeljno.

Orašasti plodovi

Bademi i lešnici sadrže vitamin E koji ima antioksidativno delovanje. Orašasti plodovi bogati su i proteinima i zdravim masnoćama koje jačaju prirodnu barijeru kože.

Lisnato povrće

Španać, kelj i drugo zeleno lisnato povrće bogato je vitaminom K. Spanać je antioksidativan i sadrži i cink koji deluje protivupalno.

povrće
Shutterstock 

 Bonus video

BILDUJTE IMUNITET: Stručnjaci otkrivaju šta da jedete, a da ostanete zdravi Kurir TV