ČINI ČUDA ZA KOSU, A JOŠ GA MNOGI NISU UVELI U RUTINU: Proizvod koji je imperativ zdrave kose pune volumena

Ukoliko ga ne koristite redovno, vreme je da to promenite

Instagram

Nega kose je važan deo svačije beauty rutine. Ulažemo u šampone, balzame, maske, ulja i razne tretmane kako bi naša kosa bila zdrava, a kosa lepa i sjajna. Međutim, postoji još jedan važan korak u rutini nege kose koji mnogi zanemaruju, a to je piling glave. Pilinzi čine čuda za bilo koju vrstu kose, ali mnogi ljudi još uvek nemaju naviku da ih koriste. Ako je vaš cilj da postignete zdravu, negovanu i dugu kosu, onda bi piling kože glave trebao biti na vašem radaru. Zdrava kosa počinje zdravim skalpom.

Na isti način na koji nikada ne bismo sanjali da preskočimo piling u našoj rutini nege kože, našem skalpu je takođe potreban temeljni piling s vremena na vreme. Kada razmislimo o tome, svi ti proizvodi za stilizovanje i negu kose moraju negde da završe, a dok je zalizana punđa u stilu Hejli Biber ili doza suvog šampona spas u onim danima kada nam se jednostavno ne sviđa kada peremo kosu, ti proizvodi se nakupljaju na našem skalpu i mogu blokirati folikulu dlake. Onda treba posegnuti za pilinzima koje će spasiti stvar.

Pexels/ Karolina Grabowska 

U nastavku otkrivamo sve prednosti pilinga kose i zašto bi svako trebalo da ga isproba i stvori naviku da ga koristi.

Čarolija pilinga kože glave

Redovna upotreba pilinga za kožu glave može doneti brojne prednosti. Oni promovišu bolju cirkulaciju krvi u skalpu, što promoviše zdravlje folikula dlake i stimuliše rast kose. Takođe uklanjaju višak sebuma koji može otežati kosu i učiniti da izgleda masnije nego što jeste. Sve ovo će rezultirati kosom koja je sjajnija i puna volumena. Takođe, piling za kožu glave može pomoći u smanjenju peruti i ljuštenja.

Kako da uključite piling vlasišta u svoju rutinu nege kose?

Sada kada znate kakva čuda piling kože glave može učiniti za vašu kosu, vreme je da ih uvedete u svoju rutinu nege kose.

Shutterstock 

Evo kako to možete da uradite:

1. Izaberite pravi piling za kožu glave: Potražite piling koji odgovara vašem tipu kose i njenim mogućim nedostacima. Pilingi su dostupni za masnu kožu glave, suvu kožu glave, pa čak i za one sa specifičnim stanjem vlasišta kao što su perut ili psorijaza. Izaberite onaj koji odgovara vašim potrebama.

2. Koristite ga jednom nedeljno: Uključite piling vlasišta u svoju rutinu jednom nedeljno. Sve što je potrebno je da nanesete piling na mokru kosu, nežno ga umasirajte u kožu glave kružnim pokretima i ostavite da deluje nekoliko minuta kako bi svi njegovi sastojci obavili svoj posao. Nakon toga, samo temeljno isperite.

3. Nakon njega nastavite negu hidratantnim šamponom i balzamom: Nakon upotrebe pilinga za vlasište važno je nahraniti kosu hidratantnim šamponom i balzamom kako bi joj vratili vlagu i dodatno nahranili.

Ne zanemarujte zdravlje vlasišta jer je ono osnova lepe i zdrave kose. Piling kože glave je tajni sastojak koji može podići vašu rutinu nege kose na potpuno novi, viši nivo. Korišćenjem pilinga za vlasište stvarate čisto i uravnoteženo okruženje za rast zdrave kose, zbog čega oni mogu učiniti čuda za bilo koji tip kose.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Kako da operete kosu da bi duže bila čista  TikTok/ audreyvictoria_

Izvor: Miss7hr/ Wanted A.N.