NOVA VERZIJA BOBA BIĆE NAJPOPULARNIJA NAREDNIH MESECI: Trendseterke je već osvojila, a stilizuje se nikad lakše

Otkrijte novu verziju bob frizure koja će biti trend 2023. godine.

Instagram

Bob frizura godinama unazad važi za najpopularniju, a razloga za to je nekoliko - izgleda chic, pomlađuje i poprilično je nezahtevan za održavanje.

Gotovo svaki frizer reći će nam da se tajna dobre frizure krije u tome da ona u svakom trenutku izgleda besprekorno bez puno truda. Verujemo da je baš zato bob toliko popularan među ženama. Dosad smo naučile da postoji nekoliko verzija ove frizure koja je zaludela trendseterke. Nakon vladavine stepenastog i oštrog boba, ali i fen frizure u stilu 90-ih i dugih uvojaka koji su privremeno kratku kosu bacili u senku, bob se u 2023. ponovno vraća u velikom stilu. Ako je verovati nagađanjima beauty stručnjaka, titula najpoželjnije frizure u narednim mesecima pripast će takozvanom 'box' bobu.

Reč je bob frizuri koja prema pravilima struke seže do brade, a vrhovi su vrlo tupi i stanjeni, kako bi se stvorila iluzija kutije po kojoj je frizura i dobila ime. Drugim rečima, box bob bi trebao imati što četvrtastiji oblik i što više volumena.

"Nedavno primećen kod Kristen Bel i Kristine Riči, box bob je kombinacija klasične bob frizure koja predivno pristaje osobama s tankom i retkom kosom, dajući kosi koja inače izgleda spljošteno teksturu i punoću", pojasnila je stručnjakinja za kosu Nikol Peti.

Voluminoznost se kod ove frizure postiže stanjivanjem vrhova, čime se skida težina s kose pa je kosa u konačnici lepršavija te ju je lakše stilizovati. Četvrtasti oblik naglašava linije lica, te djeluje vrlo chic, zaigrano i negovano bez puno uloženog truda. Box bob idealan je za žene koje nemaju vremena da posvećuju previše pažnje stilizovanju kose te pristaje svakom tipu kose i obliku lica.

"'Osobe s gustom kosom trebale bi se odlučiti za box bob s puno teksture i slojevitosti za više pokreta. Ženama s valovitom i ravnom kosom najbolje će pristajati mekši rezovi i duži slojevi koji će naglasiti prirodni val, ali istovremeno pružiti puno volumena. Kovrdžava kosa, s druge strane, izgleda sjajno sa zaobljenim slojevima koji uokviruju lice", savetuje Peti.

Tekstura i volumen su ključni za dobru box frizuru. Najbolji način da to postigneš je pomoću uvijača ili pegle za kosu pomoću kojih ćeš s lakoćom napraviti elegantne talase. Ako imaš prirodno kovrdžavu kosu, tim bolje - jednostavno nakon tuširanja na mokre vrhove nanesi preparat za kovrdžavu kosu i pomoću fena s difuzorom osuši kosu. Na ravnu kosu najbolje je pre stilizovanja naneti penu kako bi se talasi lakše oblikovali te kako bi što duže potrajali.

Instagram