FRIZERI JE ISTIČU KAO #1 ZA JESEN: Popularna frizura iz 70-ih sada je ponovo najtraženijia u salonima

Frizura koju je popularizovala švedska influenserka i manekenka Matilda Djerf ima već desetine miliona pregleda na TikTok-u.

Instagram

TikTok je ponovo poslužio kao odlična inspiracija za trendove, pa je tako tzv. "dramatične slojeve" u kosi predstavio kao jedinu frizuru koju morate imati u fokusu lepote ove jeseni. Na društvenim mrežama popularisala ih je, između ostalih, švedska influenserka, manekenka i svestrana it devojka Matilda Djerf, čija je frizura izuzetno popularna na Instagramu i TikToku, a ima i svoj hashtag.

Njen zaštitni znak je frizura koja je bila popularna 70-ih, ali u modernijoj verziji, a dramatični slojevi frizure dodali su lepršavi predznak, kako ga opisuje Glamour. Isfenirana kosa Matilde Djerf jedan je od vodećih trendova na društvenim mrežama.

Instagram 

Stepeni u kosi su među najpopularnijim već nekoliko sezona, posebno u kratkim verzijama. Međutim, ako tražite nešto manje "radikalno", isprobajte frizuru koju je popularizovala švedska influenserka. Dolazi u kombinaciji sa dugim zavesama-šiškama i mnogim dugim stepenima koji su zaslužni za volumen i bogatu teksturu kose.

Dobra vest je, kažu frizeri za Glamour, da je dugu kosu lakše stilizovati i da se čak može sušiti prirodnim putem, na vazduhu, što će prirodnu teksturu kose staviti u prvi plan. Izgledaju fantastično kada se češljaju, pa su dramatični slojevi sa šiškama koje uokviruju lice, stilizovani ogromnim talasima u kosi, jedna od onih frizura koje stručnjaci preporučuju za hladnu sezonu.

Šiške određuju u kom pravcu ide frizura. Guste zavesa šiške daju cool izgled sa retro prizvukom, dok dugi pramenovi do vilice ili čak do ključne kosti daju elegantniji i moderniji izgled.