TRIK UZ KOJI JE FENIRANJE NAJLAKŠE: Za samo 15 minuta do frizure pune volumena kao iz salona

Žudite za raskošnim volumenom pri korenu? Ispoštujte ova 3 koraka za feniranje kose kod kuće!

Freepik

Od početka ove godine u modu su se vratile fen frizure koje su bile popularne 90-ih, kakve su nosile manekenke tog doba. Sindi Kraford obeležila je eru svojom bujno isfeniranom kosom, a sada se taj izgled vratio na velika vrata.

Instagram nam je poslednjih meseci preplavljen fotografijama frizura stilizovanih sa puno volumen u korenu koje izgledaju lepršavo, ali i veoma luksuzno, a mi smo proučavali kako da ovaj izgled najlakše postignemo kod kuće.

Trikovi za feniranje kod kuće

1. Priprema kose

Nakon pranja, utrljajte u celu kosu preparat koji će je zaštititi od toplote, a zatim je pročešljajte. Skinite nastavak s fena, zabacite kosu preko glave i sušite je od korena prema krajevima. Prekinite sušenje kada je kosa 80% suva – tako ćete umanjiti štetno dejstvo toplote.

Anna Bizon/Gpoint Studio 

2. Uvijanje kose

Podelite kosu u četiri dela – zadnji deo glave, na vrhu i s obe strane. Imajte na umu da će, ukloliko imate veoma gustu kosu, biti neophodno da podelite kosu u dodatne delove. Uvijte svaki pramen velikim viklerom prema unutrašnjoj strani. Nemojte ih fiksirati šnalama jer će to izlomiti kosu i ostaviti vidljiv trag. Ukoliko imate šiške, pustite ih neka slobodno padaju na čelo. Kasnije ćete ih posebno osušiti.

Shutterstock 

3. Oblikovanje kose

Vratite nastavak na vrh fena. Uklonite jedan vikler i češljajte kosu sve vreme dok je sušite, vodeći računa o tome da uvijate krajeve kose prema unutra. Ponovite isti postupak sušenja sa svakim odeljkom kose, kao i sa šiškama. Na kraju, osušite kosu na vrhu glave. Kada poslednji put budete povlačili četku prema krajevima kose, uvijte čvrsto pramen i ostavite ga tako pri temenu (neka vam četka posluži kao krupni vikler). Sačekajte da se kosa ohladi, a potom uklonite četku.

engin-akyurt-4du1ZBIscOM-unsplash.jpg