AKO SE MUČITE SA MASNOM KOSOM, ISPROBAJTE OVAJ PILING: Kontrolišu lučenje sebuma, a sastojci su potpuno prirodni

Piling kose je nešto najbolje što možete priuštiti svojoj kosi, naročito ukoliko je sklona mašćenju.

Instagram

Ako imate masnu kosu, verovatno znate koliko može biti iscrpljujuće pranje kose svaki ili svaki drugi dan.

Veliki broj žena u savremenom svetu suočava se s problemom prekomerno masne kose zbog čega je u stalnoj potrazi za rešenjem ovog problema. Masnoća koja vam neprestano ostaje na temenu zna dosta da nervira i poljulja samopouzdanje, ali s promenom u rutini dolaze se i bolji rezultati.

Najefikasniji način da se oslobodimo nataloženih proizvoda i nečistoća jeste redovan piling glave, koji će pomoći našim folikulama da nesmetano obavljaju svoju funkciju, a pritom će podstaći i cirkulaciju, pa samim tim i brži rast kose. Mada danas na tržištu postoje zaista dobri pilinzi, ovaj proizvod i sami možete da napravite od jabukovog sirćeta, kokosovog ulja i himalajske soli.

Blagotvorno dejstvo jabukovog sirćeta na kosu odavno je potvrđeno, a kada je reč o skalpu, ono vrši eksfolijaciju kože zbog koje vlasište postaje zdravije, a istovremeno balansira pH vrednost kože glave koja kasnije proizvodi manje ulja.

U kombinaciji s kokosovim uljem, koje je bogato laurinskom kiselinom, neće isušiti skalp dok himalajska so sadrži mnoštvo vitamina i minerala koji su nam potrebni ako želimo da imamo zdrav koren kose. S obzirom na to da je ovo period kada se sve vrti oko detoksikacije, zašto ne biste i priuštili temeljno čišćenje i vašoj koži glave?

Sastojci za piling:

1/4 šolje himalajske soli
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika kokosovog ulja
1 kašika meda
15 kapi esencijalnog ulja lavande (ili bilo kog drugog esencijalnog ulja koje je dobro za vaš tip kose)

Shutterstock 

Priprema i upotreba:

Kada dobro sjedinite sve sastojke i napravite svoj piling, upotrebite ga tako što ćete najpre nakvasiti kosu, a potom staviti na šaku jednu kašiku pilinga, protraljati ga između dlanova i rasporediti po čitavom skalpu. Verovatno ćete morati još malo da pokvasite kosu da bi se proizvod ravnomerno rasporedio.

Nežno umasirajte piling u vlasište i ostavite ga da deluje minut ili dva, zatim temeljno isperite kosu vodom, a posle je i našamponirajte i upotrebite balzam koji inače koristite.
Ovaj piling koristite najviše jednom mesečno jer u suprotnom možete oštetiti kosu i poremetiti pH balans vlasišta. Ukoliko želite nešto blažu varijantu, zamenite himalajsku so braon ili kokosovim šećerom, ali ni ovaj piling nemojte koristiti češće.