Da li je to ovo samo naš utisak ili trenutno svi biraju frizure prepune volumena? Ovaj stil dodaje poseban chic efekat, a neki od vas možda će biti iznenađeni kada saznaju da ovo zapravo nije novi trend. Zapravo, ova frizura je bila veoma popularna '90-ih. Toliko, da je čak dobila naziv "feniranje iz devedesetih".

Ovo je jedan od najelegantnijih i najlaskavijih trendova frizura koje smo videli u novoj sezoni, a savršena je za bilo koju priliku ovog leta, casual ili glamuroznu. Ako želite da saznate više o tome kako da rekreirate ovaj stil, nastavite da čitate...

Šta je feniranje iz '90-ih?

Prema rečima poznatog frizera Jamesa Leara, feniranje iz '90-ih odnosi se na bujnu, pahuljastu, voluminoznu kosu. "Setite se modnih pista sa modelima poput Claudie Schiffer, Cindy Crawford i Veronica Webb" kaže on. "Puno glamura, elana i volumena!"

Ako ste spremni za promene u 2023, počnite od farbanja kose!
Instagram 

Da li je fen frizura '90-ih ponovo u trendu?

Baš kao i mnogi beauty trendovi iz '90-ih, ova frizura se vraća u velikom stilu. Lear kaže da trend postaje sve veći. "Poslednju deceniju smo viđali samo talasaste morske frizure i opuštenu, ravnu kosu. Sada se stil iz devedesetih vraća i veći je nego ikad!"

Da li feniranje iz '90-ih može da funkcioniše sa svim tipovima kose?

Prema rečima Leara, apsolutno može. "Tekstura nije bitna kada je reč o feniranju iz '90-ih. Ovaj stil uvijanja čak ide dodatno u vašu korist. Tanka kosa može biti dodatno volumizirana."

Najbolji deo? Ova frizura pogodna je za sve dužine kose. Ako imate kratki bob, Lear kaže da je možete nositi sa volumenom napred i uvijenim krajevima. Srednje dužine izgledaju odlično sa kosom na jednu stranu, a ako imate dužu kosu, možete se odlučiti za klasični bujni fenirani izgled (stepenasto šišanje se podrazumeva).

Kako se sami možete isfenirati na ovaj način?

"Priprema je sve," kaže Lear. "Preporučujem pranje kose sa šamponom za volumen kako biste kosi dali malo teksture." Zatim dodaje: "Možete fenirati kosu prema gore sa mekanom okruglom četkom, fokusirajući se na podizanje prednjeg dela i strana." Zatim ćete koristiti figaro, a Lear preporučuje držanje horizontalno za dodatnu širinu. "Koristeći mekanu četku, uvijajte svaki uvojak pojedinačno, prskajući svaki deo velikodušno sa učvrščivačem. Na kraju, sagnite glavu unazad i nežno rukama prođite kroz koren kose kako biste spojili delove."

U nastavku pogledajte neke od naših predloga za stilizovanje ove frizure u 2024. godini!

 Bonus video

STEPENASTO ŠIŠANJE NAJBOLJA FRIZURA ZA ŽENE 50+ TikTok/bishop_branding

   Izvor: Wanted A.N.