Ako pratite beauty trendove na društvenim mrežama, znate da je pre otprilike dve godine glavna tema rasprave u svetu stilizovanja kose bila razdeljak, odnosno da li je trendi razdeljak na sredini ili na stranu. Pored očigledne rasprave o tome šta je više u trendu, to je bila i rasprava između generacije Z i milenijalaca. Međutim, kao što to obično biva, trendovi se vraćaju, a "razdeljak na stranu" se vratio ranije nego što smo očekivali.

Nošenje razdeljka sa strane posebno je bilo popularno sredinom 2000-ih, kada smo možda i malo preterivali sa tim koliko može biti izražen. Ipak, to je frizura koja je uvek aktuelna. U sebi nosi i dozu bezvremenske elegancije, posebno za svečane prilike, ako je kombinujemo sa "holivudskim" talasima. Jedan od razloga zbog kojih je generacija Z odbacivala "razdeljak na stranu" je taj što može izgledati previše strogo.

Međutim, da bi nam frizura laskala, moramo je prilagoditi svojim crtama lica. To je, u suštini, kraj rasprave - neko će bolje izgledati sa razdeljkom na stranu, a neko sa razdeljkom na sredini. Ako imate osećaj da vašoj kosi nedostaje volumen, posebno pri korenu, razmislite o ovoj frizuri.

Kako se ponovo nosi frizura o kojoj su raspravljali milioni na TikToku?

U poslednjih nekoliko meseci sve više trendseterki, poznatih glumica, pevačica vratilo je razdeljak na stranu na crvene tepihe. Kombinuju ga sa nežnim talasima, fen frizurom i "slick" podignutom kosom. Ako sudimo prema frizurama koje su nedavno nosile Hejli Biber, Selena Gomez, Margot Robi i poslednja Sofija Riči, čije modne i beauty poduhvate pažljivo prate mnogi putem društvenih mreža, čini se da ćemo ponovo nositi razdeljak na stranu.

Bonus video

Kako napraviti savršenu messy bun frizuru Instagram/hairby_chrissy

Izvor: Wanted A.N.