Sa dolaskom lepog vremena, sve više naginjemo ka repovima i punđama, jer, budimo iskreni, ne postoji ništa gore kada nam se kosa ulepi na vratu.

A posebno volimo messy frizure koje izgledaju tako neobavezno, a lepo. Očekivano, messy bun prednjači, a interesantno je da ovu frizuru voli i suprotni pol, i jedan im je od favorita. Međutim, stil koji izgleda kao da je za isti nije potrebno više od par minuta, zapravo često iziskuje mnogo više vremena i umeća. 

Na mrežama se može naći na hiljade tutorijala za "čupave punđe", međutim, sve to dobro izgleda na snimcima, dok je uživo stvar drugačija. 

Zato nas je oduševio tutorijal koji je objavila Krisi Elingson Rasmjusen, stilistkinja slavnih, koji smo i lično isprobale i uverile se da je zaista jednostavan kako izgleda, ali i da daje krajnji rezultat kao na fotografijama. 

Kada smo nosile ovaj messy bun dobijle smo pregršt komplimenata, te u nastavku pogledajte kako da dobijete ovu savršenu frizuru za proleće i leto.

Potrebno:

  • Češalj/četka
  • Gumica
  • Ukosnice

Kako napraviti messy bun

12:24
Korak 1

Očešljajte kosu

Kosu očešljajte i protresite prstima, a potom je podelite na dva dela. Granica bi bila do linije ušiju - kao da ste kosu podelili na dva jednaka dela. 

Kako napraviti savršenu messy bun frizuru Instagram/hairby_chrissy

12:28
Korak 2

Vežite zadnji deo

Zadnji deo kose vežite u klasičnu visoku punđu, kao što bi inače radili. Ne opterećujte se ukoliko nije savršeno. Što je više "messy" to bolje.

12:29
Korak 3

Dodajte prednje delove

Kako ste u prednjem delu ostavili više kose, sada je trenutak kada pramenove treba da spojite sa punđom. Odvajajte pramen po pramen, blago ga zavrtite i zakačite ukosnicom kod punđice. Tako uradite sa ostatkom kose, ali ostavite prednje pramenove. 

12:30
Korak 4

Uvijte prednje delove

Messy bun koji će oduševiti sve
instagram/julia.hatchh 

Prednje delove možete blago uviti ukoliko želite, isfenirati ili jednostavno ostaviti van kose, a punđu možete dodatno razbarušiti prstima da izgleda više neobavezno i to je to. Za 10 minuta do savršene punđe.