Gusta kosa je oduvek bila simbol zdravlja i san mnogih, a zbog raznih faktora može da proredi. Neki od njih su, na primer, promena godišnjih doba ili upotreba proizvoda koji možda ne odgovaraju vašem skalpu i kosi. Proizvodi za podsticanje rasta kose dolaze u obliku seruma ili losiona, a ponekad i u obliku šampona ili ulja, a preporučljivo je birati ih u zavisnosti od tipa kože glave i ličnih preferencija. Masnijem skalpu možda bolje odgovaraju lagani, vodenasti serumi ili losioni, dok oni sa normalnim ili suvim skalpom možda više vole serume na bazi ulja kako bi im pružili dodatnu negu.

Da biste videli njihov efekat, najbolje je koristiti proizvode za rast kose prema uputstvima proizvođača i redovno. Često čujemo da metode kao što je masaža vlasišta mogu dodatno poboljšati cirkulaciju, čime se ubrzava rast kose. Masaža može biti koristan dodatak kozmetičkim proizvodima koje koristite u nezi kose, ali i dodatni opuštajući trenutak kada želite da se posvetite sebi i svojoj rutini lepote. Kada budete imali vremena, nanesite omiljeni serum za rast kose, a zatim nežno masirajte kožu glave rukama ili masažerom (može se kupiti u drogerijama).

Najčešći sastojci koji se pominju kada se govori o ubrzanju rasta kose su ruzmarin, piskavica, kopriva i ricinusovo ulje, te sve više određenih peptida. Kako je popularnost kozmetičke industrije sada u porastu, asortiman proizvoda za rast kose se prilično proširio. Takođe, formulacije takvih proizvoda postaju sve naprednije i efikasnije.

U nastavku pronađite listu proizvoda za rast kose koje vredi isprobati, dostupnih u pristupačnim i skupljim varijantama.

Ouai

Screenshot 2024-03-19 105854.png
dm 

 Kérastase

Screenshot 2024-03-19 105849.png
kerastase 

Garnier

Screenshot 2024-03-19 105839.png
dm 

 Olival

Screenshot 2024-03-19 105832.png
dm 

 Balea

Screenshot 2024-03-19 105828.png
dm 

 Bonus video

Tonik za masnu kosu koji produžava vreme između pranja Tiktok/@mattrandon

Izvor: fashion.hr/ Wanted A.N.