Koja je tajna buđenja sa savršenom frizurom? Uprkos verovanjima iz bajki poput Zlatokose da je to dugo i strpljivo češljanje, istina je da je u pitanju malo posvećenija priprema i nega pred spavanje. Za pet noćnih TikTok trikova, nastavite da skrolujete.

Izbegavajte spavanje s mokrom kosom

Trudite se da izbegavate odlazak u krevet s mokrom kosom. Kada se kombinuje sa prevrtanjem i okretanjem na jastučnici, mokra kosa često postaje krta i neposlušna zbog konstantnog trenja, zbog čega se sledećeg dana teže i stilizuje.

Kapa za tuširanje

Možda nije na estetski zavidnom nivou, ali kapa za tuširanje je zapravo jeftin i lak trik za očuvanje besprekorne frizure tokom noći.

Svilena jastučnica će sačuvati frizuru
Shutterstock 

Svilena jastučnica

Tajna svilenkaste kose? Svilenkate jastučnice. Ovaj delikatan materijal ne samo da sprečava da se kosa zamrsi i promeni oblik, već potencijalno može da spreči i pucanje krajeva. A benefite koje ima po kožu lica već sigurno znate...

Noćne maske za kosu

Predstavljamo vam viralni korejski trik za lepotu: noćne maske za kosu. Svetski ljubitelji korejske kozmetike obožavaju noćne maske, a i mi takođe. Natopljene visokokvalitetnim i visokoefikasnim sastojcima, maske ne samo da rade čuda za vašu kožu lica, već i kada se primene na kosi, rezultiraju sjajnom frizurom.

Pena + pletenice

A kako se probuditi s onim morskim, razbarušenim talasima u kosi? Nanesite penu na donje dve trećine vlažne kose i pletite kosu u 1, 2, 3 ili 4 pletenice, u zavisnosti od debljine. Krupnije pletenice za veće lokne, sitnije za manje.

Bonus video:

ŠIŠKE LEPŠE, KOSA IMA VEĆI VOLUMEN instagram/melisekrem


Izvor: Elle.rs/ Wanted A.N.