Žene u zrelim godinama najčešće su u dilemi oko izbora frizure, jer pogrešan izbor može da učini da izgledaju starije nego što jesu. S druge strane, dobra frizura može 'izbrisati' godine i učiniti da žena izgleda mladoliko.

Donosimo vam 3 frizure koje podmlađuju žene iznad 50 godina i koje se lako održavaju:

Kratka kosa

Ako vam je oblikovanje kose ujutru poslednja stvar na umu, kratka kosa ili popularna piksi frizura koja ne gubi mnogo vremena na stilizovanje jednostavno je prava stvar za vas.

kratka kosa
Instagram 

„Za zrelu ženu koja ima prirodno kovrdžavu ili talasastu kosu, piksi je najbolji izbor, jer koristi prirodnu kosu za stvaranje teksture i volumena. Takođe ih je relativno lako stilizovati i svakodnevno održavati“, kaže profesionalna frizerka Valeri Mejn.

Možda će vas zanimati: KAKO DA SE OSEĆATE I IZGLEDATE SJAJNO TOKOM MENOPAUZE: Otkrivamo sve o beauty rutini i koje suplemente treba koristiti

Talasi do ramena

Talasi do ramena mogu učiniti da izgledate lepršavo i mladalački, a odlično izgledaju i u svečanijim prilikama.

talasi do ramena
Youtube 

Ravan bob

Ako ste ljubitelj jednostavnosti, ovo je frizura za vas. Jednostavan ravan bob do ramena. Frizuru možete lako da uredite kod kuće, veoma je laka za održavanje, a takođe će vam oduzeti nekoliko godina sa lica. Ako volite da eksperimentišete, možete i da skratite šiške za još mlađi izgled.

ana vintur nosi ravan bob idealan za žene 50 + godina
Shutterstock 

 Bonus video

Kako do bob frizure sa više volumena TikTok/thegreylayers

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Izvor: Wanted A.N.