Osim što jesen donosi velike promene u prirodi, isto se dešava i našoj kosi. Naime, u ovo doba godine mnogi od nas primećuju pojačano opadanje kose, što je posledica različitih faktora, poput promene temperature, vlažnosti vazduha i – ishrane.

Međutim, ne brinite jer danas na tržištu postoje različiti proizvodi koji mogu pomoći da vaša kosa bude jaka i zdrava, podstičući brži rast, uključujući šampone, ulja, maske i hranljive šampone. Ključ uspeha ovih proizvoda leži u njihovim sastojcima koji mogu poboljšati cirkulaciju krvi u koži glave, ojačati folikule dlake i obezbediti kosi hranljive materije koje su joj potrebne. Neki od ovih sastojaka uključuju biotin, kofein, orah, keratin i kolagen, kao i vitamine koji su neophodni za zdravu kosu, kao i prirodna ulja koja duboko neguju kosu i kožu glave.

Kako podstići rast kose Instagram/moniquemrapier

Ono što je izuzetno važno kada koristite ove proizvode je strpljenje dok se čekaju rezultati. Ne očekujte promenu nakon nekoliko pranja, a za najbolju vidljivost rezultata predlažemo da koristite isti proizvod najmanje dva meseca.

prirodna ulja za kosu
Shutterstock 

Najbolji proizvodi za brži rast kose

A kako bismo vam olakšali snalaženje u mnoštvu opcija na tržištu, u nastavku članka smo izdvojili 3 proizvoda koji su svojom efikasnošću osvojili korisnike i dobili isključivo pozitivne kritike. Ovi proizvodi koriste i pomenute sastojke za rast i zdravlje kose, a možete ih pronaći u svim dobro opremljenim apotekama i na Amazonu.

apotekanet.rs, amazon Šamponi za rast kose