Prilikom odlaska na šišanje svaka žena nada se da će dobiti frizuru koja će izgledati dobro uz minimalnu stilizaciju. Kako bi došli do ovog rezultata, frizeri su do sada uglavnom unosili slojeve u kosu, a taj, sada već klasični slojeviti rez, davao je dobre rezultate uglavnom samo kod žena sa tankom kosom. S druge strane, one koje imaju gustu ili kovrdžavu kosu, uglavnom su nezadovoljno izlazile iz salona.

šišanje kose
Shutterstock 

U želji da stane na put tom problemu, ugledni frizer iz Los Anđelesa Ahn Co Tran osmislio je novu tehniku šišanja koja i u najgušću kosu unosi jednostavnost, prozračnost i uvek priželjkivani volumen. Reč je o Parallel Undercut metodi koja se sastoji od dva različita načina šišanja koji zajedno stvaraju savršenu frizuru.

Ukoliko imate tanku i beživotnu kosu, pitajte svog frizera za ovaj način šišanja
instagram/ evgenia.revenko 

Tajna Parallel Undercut tehnike je u rezovima koji uklanjaju težinu i daju dinamičnost kosi. Šiša se suva kosa tako što se u prvoj fazi određuje dužina u kratkim i nepravilnim vodoravnim rezovima koji stvaraju željeni okvir, dok druga faza donosi kosi savršen završni look.
Ova inovativna tehnika primenjiva je za sve dužine, a najbolji rezultati dobijaju se kod ravne ili guste kovrdžave kose.

Bonus video

Trik za veći volumen u kosi TikTok/laurenloois