VLAGA U VAZDUHU VAM PODIŽE KOSU I KVARI FRIZURU? Onda ove proizvode morate isprobati već danas

Anti-frizz proizvodi koji će spasiti svaku frizuru

Proizvodi koji sprečavaju da vam vlaga pokvari frizuru
instagram/ hannaschonberg 

"Nije vruće, koliko je sparno" rečenica je koju ovih dana najčešće izgovaramo, ali o vlažnosti vazduha najbolje govori naša frizura, koja se može frizirati satima, ali nakon samo nekoliko minuta provedenih napolju, izgledaće kao da se oko nje uopšte nismo trudili...

Vlaga u kosi može da izazove razne probleme poput kovrdžanja, lomljenja kose i slično, a ono što možemo da uradimo je da svoju svakodnevnu negu obogatimo proizvodima koji će lako sprečiti ovu iritantnu pojavu. Kosa se sastoji od proteina keratina, koji sadrži vodonične veze, tako da vlažnost u vazduhu može da oslabi ove veze i da dovede do povećane podložnosti kovrdžanju i gubitku oblika frizure. Takođe, kada se vlaga apsorbira, kosa često nabubri, što dovodi do povećanja volumena, neposlušnosti i gubitka definicije frizure.

Koje proizvode koristiti protiv vlage u vazduhu?

Da biste smanjili ove efekte vlage na kosu, koristite proizvode koji pružaju zaštitu od vlage, kao što su serumi, kreme i sprejevi protiv kovrdžanja. Takođe, važno je koristiti hidratantne proizvode koji će kosu održavati hidriranom i manje podložnom upijanju vlage. Stvaranje zaštite od vlage može uključivati stilizovanje vaše kose termalnim alatima koji će vam pomoći da se zapečati dlaka i spreči ulazak vlage, a mi smo u nastavku odabrali naše favorite!

Kérastase Discipline Fluidissime

Kérastase anti-frizz
Kérastase 

Moroccanoil Luminous Hairspray

Moroccanoil Luminous Hairspray
moroccanoil 

  Loreal Tecni Art Fix Anti Frizz Spray

Loreal Tecni Art Fix Anti Frizz Spray
Loreal 

Ovo ne smete propustiti
2 · Reaguj
 3