Ovo leto iznedrilo je još na samom početku sijaset frizura koje su idealne za one kojima je potrebna promena, počev od suptilne, pa do drastične.

No, čini se da je poslednjih nedelja u salonima sve traženiji stil koji spaja sve navedene elemente. Reč je o "A-cut", odnosno frizuri u obliku slova "A", koja je za kratko vreme oduševila žene. 

Stepenasti stilovi poslednje dve godine su u punom zamahu, a A-cut se istekao jer nosi volumen, pokret i punoću.

Odlikuje ga centralni razdeljak i stepenovanje koje ide ka spolja da bi se postigao "feather" efekat uz strateški postavljene pramenove.

A cut je zapravo nastavak C-shape, koju je ponela primera radi Anđelina Džoli, potom "U" i "V" stila šišanja.

Svima im je zajedničko to što konturišu kosu u oblik koji funkcioniše za vas.

Kod "A cut-a" ključno je što su prednji krajevi kraći, i jasno izdvojeni od ostatka kose, zbog čega je odražavanje same frizure lakše.

Dobro izgleda i isfenirana i bez stilizovanja i najbolje od svega je što ćete isti efekat dobiti i sa dugom i sa kraćom kosom. Sa kratkom će oblik slova "A" biti jasnije definisan i izražajan.

Takođe se može primeniti na srednju ili dugu kosu, dodajući dimenziju i interesantan oblik. Važno je da frizer prilagodi frizuru vašem obliku lica i strukturi kose kako bi postigao željeni efekat, a ovo su neke od njenih formi:

90ies blow out A-cut

Frizura u stilu devedesetih naglašava strukturu i podseća na stilove koje su nekad nosili supermodeli.

Ovakav dramatičan efekat možete dobiti i same iz pomoć veće četke za feniranje ili viklerima.

Kovrdžavi A-cut

Ova frizura fantastično "trpi" kovrdžavu kosu. Jedino je preporuka da se kosa šiša na suvo kako bi se frizura formirala na osnovu prirodne teksture.

Holivudski A-cut

Slavne dame su takođe prigrlile popularni stil, a ovde su prednji krajevi do linije brade, dok je ostatak kose srednje dužine.

A-cut paž

Očekivano, i najpopularnijija frizura svih vremena dobila je svoju A-cut verziju. Bob se šiša tupo, dok su prednji pramenovi kraći.

A-cut shag

I druga popularna frizura takođe može biti stilizovana u A-cut formi. Ukoliko imate shag, samo će, pored klasičnih šiški, biti naglašeni pramenovi uz lice do linije brade, koji su izdvojeni od ostatka kose.

Frizura u obliku slova "A" je odličan izbor za one koji vole da izraze svoju kreativnost i hrabrost kroz svoj izgled. Ona donosi dozu originalnosti i može biti prava inspiracija za one koji žele da eksperimentišu sa svojom kosom. Ako ste spremni za promenu i želite frizuru koja će vas izdvojiti iz mase, frizura u obliku slova "A" može biti savršen izbor za vas.

Bonus video:

Frizura u obliku slova U Tiktok/virginia_ongkili