Pored preplanulog tena, uživamo u izgledu kose koja je nakon mora blago osunčana. Plave pramenove koji izgledaju kao da su radile najstručnije frizerske ruke, divno pristaju svima. Kako postići taj izgled bez odlaska frizeru ili izlaganja kose suncu, otkrijte u nastavku!

Ako maštate o frizuri kao da ste se upravo vratili s odmora, imamo proizvod za vas. Radi se o sprejevima za posvetljivanje kose koji se koriste za postizanje svetlije nijanse ili naglašavanje prirodne boje kose. Oni deluju putem hemijskih sredstava koja otvaraju spoljni sloj dlake i prodiru u unutrašnjost dlake kako bi uklonili pigmente koji daju tamniju boju kosi.

Kako postići prelepe pramenove kod kuće?

Primarna svrha sprejeva za posvetljivanje kose je promena boje kose bez trajne boje ili izbeljivanja. Oni omogućuju postepeno posvetljivanje kose za nekoliko nijansi i daju suptilne, prirodne pramenove svetlije boje. Sprejevi za posvetljivanje kose često se koriste za dodavanje sjaja i dimenzije kosi i stvaranje prirodnijeg izgleda.

Sprej za posvetljivanje kose
lilly.rs 

Važno je napomenuti da korišćenje sprejeva za posvetljivanje kose može imati određene neželjene efekte i rizike. Oksidirajući agensi poput vodonik-peroksida mogu oštetiti kosu ako se prekomerno koriste ili ako se koriste na oštećenoj ili tretiranoj kosi.

Uvek je preporučljivo obaviti test na malom delu kose pre upotrebe sprejeva za posvetljivanje kako biste proverili kako će vaša kosa reagovati. Takođe, uključite bogatiju negu ako koristite sprejeve ovog tipa kako biste zaštitili zdravlje kose, kao što su hranljive maske ili neki drugi tretmani za obnavljanje vlasi.

Sprej za posvetljivanje kose
lilly.rs