Teško da je ijedan proizvod izazvao toliko hype na mrežama kada je reč o nezi kose, kao što je slučaj sa Olaplex alternativom koja je preplavila i Instagram i TikTok. 

Naime, u beauty svetu Olaplex je dugo bio holy grail za lepu i negovanu kosu, pogotovo "magični" balzam Olaplex No. 5 Bond Maintenance kojem je cena negde oko 30 dolara.

Devojke se kunu u balzam uz drogerija.
Instagram 

Ovaj proizvod nalazio se gotovo na svim beauty policama it devojaka, ali sada se situacija promenila.

olaplex balzam je skup i izvikan.
olaplex 

Poslednjih dana, internet je zapalio drogerijski balzam koji je potpuno potisnuo sve druge popularne, a čija je cena više nego dostupačna. 

Balea Professional PLEX CARE balzam za kosu je jedan od najboljih proizvoda na tržištu.
dm 

U pitanju je Balea Professional PLEX CARE balzam za kosu i sigurno smo da vam je makar jednom izašao na feed-u. Među prvima na domaćoj sceni ga je preporučila upravo slavna influenserka Baby Tuna koja je poznata po dugoj, plavoj i negovanoj kosi. 

Nakon nje, ovaj proizvod su počele da javno reklamiraju i druge trendseterke u Srbiji, i na Balkanu, a "hype" nije bez razloga, niti su u pitanju plaćene reklame. 

Plex linija je najbolja.
Instagram 

Ista situacija vlada i na svetskoj sceni, gde upravo Balea regenerator koji košta samo 249 dinara, što je gotovo 15 puta manje od cene Olaplexa, glavna alternativa skupom i "izvikanom" balzamu za kosu. 

Plex Balea je alternativa Olaplexu.
Instagram 

Plex kolekcija i jeste namenjena farbanoj ili izrazito suvoj i oštećenoj kosi. Sa trostrukim proteinskim kompleksom i aminokiselinama zaglađuje strukturu dlake i smanjuje oštećenja vidno dajući zdraviji izgled i "zatvorene" procvetale krajeve. 

Plex linija namenjena je farbanoj kosi.
Instagram 

Dakle, ukoliko u narednom periodu planirate da idete u DM, obavezno bacite pogled na viralni balzam, a sudeći po rezultatima koji se mogu videti online, vredi ga ispobati.

Bonus video:

HAIR SLUGGING JE NAJBRŽI NAČIN DA OPORAVITE OŠTEĆENU KOSU: Potreban je samo jedan proizvod, a rezultat je neverovatan TikTok/moniquemrapier