Kada je u pitanju promena frizure, pored promene boje, tu je i igranje sa dužinom, a često se skratimo kada želimo da osvežimo izgled. U posebnu kategoriju spada i dodatak šiški frizuri, gde se u većini slučajeva na jednostavan način postiže prilično drastična promena. Pored dužih, 'zavesa'šiške i lagane paperjaste koje u tankim pramenovima dodiruju čelo, novi trend u frizuri sa šiškama su i 'duh' ili 'ghost' šiške, koje se, baš kao nevidljivi pramenovi, neprimetno spajaju sa ostatkom kose i savršeno uokviruju lice daju kosi volumen i mekoću.

Ono što karakteriše 'duh' šiški jeste nevidljiv deo gde šiške počinju i završavaju, već se nežno spajaju u dužim pramenovima. 'Ghost' šiške su svestrana frizura koja se može koristiti na dužoj i kraćoj kosi i na svim teksturama kose, od ravne do kovrdžave.

Ovakve šiške najčešće završavaju iznad obraza, gde se stapaju sa ostatkom kose, a frizura, upravo zbog potrebe za savršeno povezanim pramenovima, može biti zahtevna i u održavanju, budući da zahteva redovne odlaske u salon, kako šiške ne bi izrasle previše.

Za one koji su zainteresovani da isprobaju novu trendi frizuru sa šiškama, ispod su odlični primeri 'duh' šiški koje nose Zendaya, Jenna Ortega i druge poznate dame!

'Ghost' šiške sa raščupanom shag frizurom

Jenna Ortega
Instagram 

'Ghost' šiške prošarane pramenovima

šiške
Instagram 

Kovrdžave 'duh' šiške

šiške
Instagram 

Glamurozne 'duh' šiške

šiške
Instagram 

'Ghost' šiške koje dodiruju obrve

šiške
Instagram 

Bob s "duh" šiškama

kovrdže
Instagram