Iako nam je maj doneo nekoliko vedrih i sunčanih dana, čini se da kiša i vlaga neće prestati da nam smetaju još neko vreme. Čak i ako ste se naoružali sjajnim komadima za prelazno vreme, mnogi od nas će se složiti da nema dobrog outfita bez dobre frizure. Vlaga je verovatno najveći neprijatelj pažljivo oblikovane kose, ali kišna nedelja koja je pred nama ne mora nužno da se pretvori u jedan dug „bad hair day“ – posebno uz savete frizerskih profesionalaca.

U nastavku otkrijte savete kako da vam frizura izgleda dobro i tokom kišnih dana.

Smanjite broj pranja

Ako ste među onima koji peru kosu svaki dan, pokušajte da preskočite dan-dva tokom kišne sezone. Svakodnevno pranje može vašoj kosu oduzeti prirodnu vlažnost, što je posebno važno za one sa prirodno kovrdžavom kosom. Pronađite pravi balans koji odgovara vašem tipu kose.

Rešite se vlage

S obzirom na to da je pred nama čak pet kišnih dana, kad-tad ćete morati da operete kosu. Važno je da kosu nakon pranja dobro osušite, jer svaka dodatna vlaga u kombinaciji sa kišom donosi još neurednijem izgledu. Da biste bili sigurni da ste izbacili svu vlagu, osušite kosu u delovima.

Ruke k sebi!

Često nesvesno diramo i prolazimo prstima kroz kosu svaki put kada pomislimo da ne izgleda dobro. Pokušajte da se uzdržite od takve reakcije, posebno kada pada kiša, jer na taj način stvarate dodatno trenje u kosi, što izaziva još veći frizz efekat.

Oslonite se na proizvode

Da biste se rešili neželjenog frizz efekta, razmislite o laganim regeneratorima, uljima za kosu, serumima ili laku za kosu. Najbolja opcija protiv isušivanja kose je regenerator koji se ne ispira, ali ga nanesite isključivo duž kose i vrhove.

Preskočite lokne

Iako su talasi i lokne instant recept za elegantan izgled, najbolje je da ih preskočite tokom kiših dama. Podizanje kose je u takvim situacijama neizbežno, pa radije posegnite za peglom i ravnijom frizurom.

Vreme je za aksesoare

Izvadite sve svoje omiljene dodatke za kosu - ukosnice, trake, gumice, šta god želite. Koristite ih kako biste zadržali kosu na mestu i dodali zanimljiv akcenat frizuri. Takođe, ovo je dobro vreme za uglađene punđe i repove - što čvršće, to bolje!

Umotajte kosu

Ako morate da idete negde važno po kiši, ponesite maramu u koji ćete pažljivo umotati kosu. Osim što vas štiti od vlage, svileni šal je i veoma moderan modni dodatak. Za dvostruku zaštitu, ne zaboravite kišobran!

Izvor: Fashion.hr