Nema sumnje da su se ove 2023. na velika vrata vratili kratki stilovi. Pixie i slične varijante su popularnije više nego ikad do sad, kao i kratki shag, koja je drugu sezonu zaredom u vrhu najtraženijih. Zato ne treba da čudi što su sve navedene iznedrile novo "čedo" - kratku frizuru koja iz dana u dan postaje sve omiljenija u salonima.

U pitanju je takozvani wixie, a radi se o frizuri čije ime je nastalo kada su se spojile dve engleske reči – winged i pixie. Za ovu drugi svi znamo šta je. To je šarmantna kratka frizura koju stvarno treba znati kako nositi. Treba takođe imati i hrabrosti da svoju dugu kosu tako drastično skrate. Ipak, ova nova verzija nekako nas sve više vuče, a mogla bi se jako svideti svim ženama koje već ionako vole kratku kosu.

Šta je zapravo wixie?

Radi se o verziji pixie frizure koja oko lica i po vratu ima "repiće" uvijene ka spolja. Oni podsećaju na krila pa je zato ova frizura i nazvana winged pixie (wixie). Ovakav tip šišanja toj frizuri daje malo više volumena i savršeno naglašava prirodnu teksturu vaše kose - zabavna je i razigrana. 

Idealna je za predstojeće tople dane jer vam neće biti vruće jer nemate mnogo kose na vratu. Ova frizura takođe ima elemente popularne shaggy frizure koja je bila hit sedamdesetih.

S obzirom na veliki povratak upravo shaggy načina šišanja, nekako ne sumnjamo da će i ova kratka verzija biti jednako popularna.

Kome stoji wixie?

Ako se odlučite za ovu frizuru u obzir morate da uzemete oblik svog lica i teksturu kose. Trik je samo da samu frizuru prilagodite, odnosno njenu formu i stilizovanje, i onda zapravo stoji svima.

Najbolje pristaje ovalnom obliku lica, a ovo je jedan od onih stilova koji su sjajni za sve koji imaju tanku i retku kosu jer vizuelno izgleda gušće.

Sa druge strane, čak i ako imate gustu kosu, upravo lejerovanjem je možete stanjiti, čime će izgledati sjajno. 

Na kraju, bitno je i kako stilizujete ovakvu frizuru. Ako imate prirodno talasastu kous ili pak kovrdžavu, najbolje je da je pustite da se prirodno osuši, ili da je tokom feniranja izgužvate penom.

Oni koji imaju ravnu kosu, najbolje je da je razbaruše i nagužvaju na slićan način kako bi delovala "neuredno", a opet chic.

Bonus video:

Kako napraviti punđu od kratke kose Instagram/katyguerralitfromwithin