Fen frizura puna volumena koja je bila popularna 90-ih se ponovo vratila u modu na velika vrata. Iako nam se veoma dopada ovaj trend, postoji jedan problem - malo ko zna da barata okruglom četkom i fenom poput profesionalaca u salonima. Obzirom na to, ne čudi nas što su žene širom sveta razotkrile trikove koji za rezultat daju fen frizuru bez ova dva osnovna frizerska alata.

Lažna fen frizura je gotovo preko noći postala viralna na TikToku. S ciljem da se izbegne višeminutno feniranje ispred ogledala, većina žena najčešće poseže za peglom ili figarom kako bi kreirale prelepe lokne ili talase.

Lagano uvijeni krajevi

Kosu je prvo potrebno podeliti na levu i desnu stranu, a potom svaku stranu prstima razdvojiti u više slojeva. Zatim pramen po pramen uvijajte peglom tako što ćete krajete uvijati prema unutra. Imajte na umu da će ova frizura izgledati puno bolje ukoliko je ošišana slojevito i stepenasto.

Obrnuta metoda uvijanja

Druga TikTokerka služila se sličnom tehnikom uvijanja kose peglom, ali kada je došla do šiški promenila je tehniku, te počela kosu da uvija suprotno od lica. Ovo je bio ključan korak jer je upravo on zaslužan za dodatni volumen.

Volumen, volumen i još malo volumena

Ako sanjate o volumenu kakav imaju Viktorijini anđeli, ova TikTokerka ima rešenje. Doduše, trebaće vam malo više vremena zbog kombinacije uvijača i viklera, ali za ovakvu frizuru se vredi potruditi. 

Pegla za kosu + vikleri

Sličnu metodu možete postići koriteći peglu kojom ćete uviti krajeve, a potom ceo pramen umotati u vikler menjajući smer sve vreme - jedan unutra, jedan prema spolja.

Fen frizura u 5 minuta

Jednu od najbržih metoda lažne fen frizure pokazala je Hana koja kosu uvija pomoću debelog uvijača za kosu. Kosu podeli u osam debelih pramenova, a potom ih uvije i raščešlja četkom.

Fen frizura u 2 koraka

Iako se ova devojka za izradu ove frizure koristila fenom i okruglom četkom, ne možemo je nazvati pravom fen frizurom. Pramenovi koji okružuju lice je prvo zagladila unazad pomoću pegle za kosu kako bi stvorila volumen, a potom je šiške isfenirala prema unutra pomoću okrugle četke i fena. Šiške je ostavila da 'odmore' nekoliko minuta umotane u četku, te ih prstima namestila da stoje tačno onako kako želi. Ova metoda najbolje će funkcionisati na kratkoj bob ili lob frizuri.

Dramatične zavesa šiške

Brzinski način za lažnu fen frizuru pronašla je Laura koja je vrhove kose jednostavno uvila na unutra pomoću pegle za kosu, a potom je šiške uvila u obrnutom smeru.

Talasi u kosi srednje dužine

Ako imaš kosu srednje dužine, predlažemo ti da isprobaš vrlo jednostavnu metodu tiktokerke koja svoju lažnu fen frizuru kreira pomoću figara za kosu.

Pegla za kosu + okrugla četka

Ukoliko imate višak vremena i želite da se maksimalno posvetite svojoj kosi, uvek možete isprobati tehniku tiktokerike koja koristi kombinaciju pegle za kosu i okrugle četke. Svaki pramen kose potrebno je prvo uviti peglom, a potom ga omotati u četku i pustiti da se tako ohladi kako bi frizura potrajala.

Bonus video:

Trik za veći volumen u kosi TikTok/laurenloois