LAŽNA FEN FRIZURA JE SINONIM ZA VOLUMEN: Izdvojili smo metode uz pomoć kojih će i najveći amateri dobiti željeni efekat

Izdvojili smo 9 načina da postignete frizuru punu volumena!

9 metoda do postizanja frizure pune volumena
Instagram 

Fen frizura puna volumena koja je bila popularna 90-ih se ponovo vratila u moduna velika vrata. Iako nam se veoma dopada ovaj trend, postoji jedan problem - malo ko zna da barata okruglom četkom i fenom poput profesionalaca u salonima. Obzirom na to ne čudi nas što su žene širom sveta razotkrile trikove koji za rezultat daju fen frizuru bez ova dva osnovna frizerska alata.

Lažna fen frizura je gotovo preko noći postala viralna na TikToku. S ciljem da se izbegne višeminutno feniranje isred ogledala, većina žena najčešće poseže za peglom ili figarom kko bi kreirale prelepe lokne ili talase.

Lagano uvijeni krajevi

Kosu je prvo potrebno podeliti na levu i desnu stranu, a potom svaku stranu prstima razdvojiti u više slojeva. Zatim pramenom po pramen uvijajte peglom tako što ćete krajete uvijati prema unutra. Imajte na umu da će ova frizura izgledati puno bolje ukoliko je ošišana slojevito i stepenasto.

Obrnuta metoda uvijanja

Druga TikTokerka služila se sličnom tehnikom uvijanja kose peglom, ali kada je došla do šiški promenila je tehniku te počela kosu da uvija suprutno od lica. Ovo je bio ljučan korak jer je upravo on zaslužan za dodatan volumen.

Volumen, volumen i još malo volumena

Ako sanjate o volumenu kakav imaju Viktorijini anđeli, ova TikTokerka ima rešenje. Doduše, trebaće vam malo više vremena zbog kombinacije uvijača i viklera, ali za ovakvu frizuru se vredi potruditi. 

Pegla za kosu + vikleri

Sličnu metodu možete postići koriteći peglu kojom ćete uviti krajeve, a potom ceo pramen umotati u vikler menjajući smer sve vreme- jedan unutra, jedan prema van.

Fen frizura u 5 minuta

Jednu od najbržih metoda lažne fen frizure pokazala je Hana koja kosu uvija pomoću debelog uvijača za kosu. Kosu podeli u osam debelih pramenova, a potom ih uvije i raščešlja četkom.

Fen frizura u 2 koraka

Iako se ova devojka za izradu ove frizure koristila fenom i okruglom četkom, ne možemo je nazvati pravom fen frizurom. Pramenovi koji okružuju lice je prvo zagladila unazad pomoću pegle za kosu kako bi stvorila volumen, a potom je šiške isfenirala prema unutra pomoću okrugle četke i fena. Šiške je ostavila da 'odmore' nekoliko minuta omotane u četku te ih prstima namestila da stoje tačno onako kako želi. Ova metoda najbolje će funkcionirati na kratkoj bob ili lob frizuri.

Dramatične zavesa šiške

Brzinski način za lažnu fen frizuru pronašla je Laura koja je vrhove kose jednostavno uvila na unutra pomoću pegle za kosu, a potom je šiške uvila u obrnutom smeru.

Valovi u kosi srednje dužine

Ako imaš kosu srednje dužine, predlažemo ti da isprobaš vrlo jednostavnu metodu tiktokerke koja svoju lažnu fen frizuru kreira pomoću figara za kosu.

Pegla za kosu + okrugla četka

Ukoliko imate višak vremena i želite da se maksimalno posvetite svojoj kosi, uvek možete isprobati tehniku tiktokerike koja koristi kombinaciju pegle za kosu i okrugle četke. Svaki pramen kose potrebno je prvo uviti peglom, a potom ga omotati u četku i pustiti da se tako ohladi kako bi frizura potrajala.

Bonus video:

Trik za veći volumen u kosi TikTok/laurenloois

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši