Iako pranje kose izgleda kao proces koji smo do sada sigurno savladali i često ga svrstavamo u opštu higijenu, s druge strane, to je ritual od kojeg umnogome zavisi i sam izgled kose. Neki šamponi mogu postati pravi saveznici zdrave, hidrirane kose sa volumenom, pa ako još uvek niste pronašli proizvod koji vam odgovara, onda ste na pravom mestu!

Šamponi bez sulfata su najbolji za kosu.
Shutterstock 

Svi znamo za štetnost toplotnih uređaja za oblikovanje kose, dok s druge strane postoje proizvodi koji podjednako mogu oštetiti i samu kosu, a da toga nismo ni svesni. Pravi primer za to su šamponi sa sulfatima, koji često izazivaju probleme sa suvim i osetljivim skalpom i izazivaju perut i svrab.

Takođe, sulfati su odgovorni za stvaranje bogate pene dok umasiravamo šampon u kosu. I dok imamo osećaj da je sva prljavština uklonjena sa kose zbog bogate pene, ovaj sastojak je često toliko agresivan da dodatno isušuje kosu, čineći je suvom i beživotnom.

Za negu zdrave kose potrebni su šamponi bez sulfata.
Shutterstock 

Sve češće se formule bez sulfata stavljaju na kozmetičke police jer doprinose zdravlju kose, hidriraju je, a uprkos tome što se neće peniti, kosa će i dalje biti čista i zdravog izgleda. Danas na tržištu možete pronaći zaista veliki broj odličnih šampona koji ne sadrže sulfate, a u nastavku smo izdvojili nekoliko najboljih sa kojima nećete pogrešiti!

L'Oreal Paris Botanicals šampon za lomljivu kosu

Loreal šampon bez sulfata.
Loreal 

Garnier Fructis Hair Food Banana negujući šampon za suvu kosu

Garnier Fructis Hair Food Banana šampon.
Garnier 

Weleda obnavljajući šampon sa ovasom

weleda šampon za kosu.
weleda