Razlika između šampona sa sulfatima i šampona bez sulfata je u peni. Svi šamponi sadrže neku vrstu sredstva za čišćenje za uklanjanje prljavštine, ulja i naslaga starog proizvoda. Pena koju stvaraju sulfatni šamponi svakako je bogatija i dugotrajnija, ali to ne znači da su bolji u čišćenju kose.

Šta su šamponi bez sulfata?

Pre svega, važno je jedno da shvatimo - Količina pene koju šampon proizvodi nema nikakve veze s tim koliko je dobar u čišćenju. Iako je istina da današnji sulfati nisu ni blizu tako agresivni kao njihovi prethodnici, još uvek mogu ukloniti prirodna ulja s kose i uzrokovati bleđenje boje, ostavljajući kosu suvom, bez sjaja i teškom za oblikovanje. Međutim, ako su sulfati pravilno formulisani u proizvode, oni su u redu za upotrebu.

Što znači da je šampon bez sulfata dobar onoliko koliko su dobri i ostali sastojci koje sadrži.

Koliko se često može koristiti šampon bez sulfata?

Što se tiče načina na koji koristimo šampon bez sulfata, sasvim je u redu koristiti ga svaki dan. Ali s obzirom na temeljno čišćenje koje pruža kosi, uvek možete izdržati i nekoliko dana bez njega i kosa svejedno neće izgledati previše masno. Ipak, preporučuje se šamponiranje na svaka dva do tri dana kako bi teme bilo uvek čisto i kako ne bi došlo do blokiranja folikula prljavštinom i bakterijama.

5 najboljih šampona bez sulfata za svaki tip kose

1. Aveda Dry Remedy šampon

Mešajući buriti ulje, nar i regeneratore dobijene iz palme, Aveda Dry Remedy šampon prodire u kosu na način koji ga čini izuzetno učinkovitim.

šampon bez sulfata.
aveda 

2. Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo

Savršen za farbanu i oštećenu kosu, Olaplex No.4 Bond Maintenance šampon se može pohvaliti Olaplex patentiranom tehnologijom koja pronalazi i ponovno povezuje prekinute disulfidne veze u kosi, popravljajući oštećenja dok istovremeno jača strukturu dakle.

Olaplex šampon bez sulfata.
olaplex 

3. Moroccanoil šampon za dodatni volumen

Prožet arganovim uljem bogatim antioksidansima i drugim revitalizirajućim hranjivim sastojcima, Moroccanoil šampon za dodatni volumen obnoviće vašu kosu.

Moroccanoil šampon bez sulfata.
moroccanoil 

4. OGX Nourishing+ šampon s kokosovim mlekom pH uravnotežen

OGX Nourishing+ kokosovo mleko pH Balanced Shampoo pomaže u dodavanju snage, elastičnosti i hidratacije kosi, ostavljajući je mekom, glatkom i sjajnom.

OGX Nourishing + šampon bez sulfata.
OGX 

5. Ouai šampon za srednje dugu kosu

Čisti naslage i prljavštinu, Ouai Medium šampon za kosu obogaćen je hidratantnim uljima kokosa i babassua koji ostavljaju svež miris koji traje satima. Šampon takođe zaglađuje i zatvara kutikule dlake, prikrivajući ispucale krajeve.

Ouai šampon bez sulfata.
theouai.com