Pravilna nega je prvi i osnovni korak ako želite gustu, sjajnu i dugu kosu. Ali, svi proizvodi koje koristimo, pogotovo ako sadrže silikone, kao i ulja, serume i slično, vremenom se nakupljaju na kosi i začepljavaju pore na temenu, što može dovesti do pojave peruti, ali i gubitka kose.

Dok se brinemo o kosi, fokusiramo se na samu kosu i često potpuno zaboravljamo na teme. To je velika greška, kažu frizeri, jer samo ako je teme negovano, možemo očekivati ​​da će kosa izgledati zdravo i sjajno.

Zato bi s vremena na vreme trebalo napraviti piling temena. Iako postoje gotovi, industrijski proizvodi koji će 'odraditi posao' umesto vas, ovako nešto možete uraditi i kod kuće i obezbediti potpuno isti učinak.

u šampon po savetu frizera dodajte šećer
Shutterstock 

Dermatološkinja Francesca Fusco smatra da bi s vremena na vreme trebalo dodati šećer u šampon kako bi kosa bila čistija i zdravija:

"Dodavanjem šećera u dnevnu dozu šampona uklanjamo mrtve ćelije i omogućavamo da regenerator delotvornije dođe do kose i korijena kose. Istovremeno, kosu bolje čistimo i dajemo joj potrebno vlagu".

Šećer će vašem temenu omogućiti nežni piling i uklanjanje mrtvih ćelija koje blokiraju rast lepe i negovane kose. Što je najbolje, šećer ne ostavlja trag jer će ga voda isprati, ali postoji važno pravilo – piling kose ne smijete raditi prečesto jer se teme brzo suši. Najbolje bi bilo da ponovite piling nakon svakog 4. ili 5. pranja i sigurno ćete primetiti rezultate.

Kako napraviti piling sa šećerom?

30 grama

smeđeg šećera 1 do 2

kapike šampona za kosu (najbolje je da je šampon biljni). Pre upotrebe dobro promešajte sastojke.

Pravila za piling kose:

  • Kosa mora biti mokra - piling se ne nanosi na suvu kosu.
  • Utrljajte smjesu za piling na vlasište.
  • Kada nanesete piling na kosu, izmasirajte glavu. Masaža bi trebala da traje između 2 i 3 minuta.
  • Nakon masaže kosu operite običnim blagim šamponom.
  • Zatim na kosu nanesite preparate koje inače koristite.
  • Dobro isperite kosu.
ećer je dobar za piling glave
Shutterstock 

 A u nastavku otkrijte trik za volumen:

Trik za veći volumen u kosi TikTok/laurenloois