Mnogi ljudi čekaju 2023. godinu kako bi se odvažili na velike promene, ali je sasvim u redu početi ranije. Mnogima je na listi promena frizure ili boje kose, a upravo sada je savršena prilika da isprobaju novu nijansu pred Novu godinu!

U pitanju je, kako je zovu frizeri, zimska zlatna boja za kosu, koja bi, uz nijansu skupe brinete, mogla da bude jedna od najpopularnijih ove, ali i sledeće godine.

Šta je zimska zlatna boja?

Zimsko zlata je zapravo luksuzna tamna ili svetlosmeđa nijansa sa suptilnim i delikatnim svetlijim, zlatnim i medenim pramenovima koji prošaraju kosu. Na smeđoj kosi će lepo stajati zagasit, mekši i topli zlatni ton, a posebno će ova nijansa izgledati na tamno smeđoj kosi, jer će joj dati divnu toplinu i dimenziju.

Zimsko zlato je već popularna boja među mnogim poznatim zvezdama, a isprobale su je i Zendaja, Kaja Gerber i Hejli Biber i kao prirodnim brinetama savršeno im pristaje. Sve više dobija na popularnosti jer se lako održava, pristaje praktično svim tonovima kože, a dodati nežni zlatni tonovi nisu velika i drastična promena, već suptilno osvežavanje frizure i smeđe boje kose.

Kako dobiti zimsku zlatnu boju?

Zimska zlatna boja se postiže strateškim dodavanjem pramenova kako bi se stvorila dimenzija i oblik u kosi na mestima kao što su vrh glave, na krajevima i duž lica, za nežno kadriranje, a može se postići i balayage tehnikom. Za kvalitetnu boju i pravilno održavanje nove boje kose preporučuje se redovna nega za održavanje boje i sjaj kose.