Barbiecore trend je sveprisutan poslednjih meseci, kako u odevanju, tako i u šminkanju i frizuri.U tom duhu, visoki rep je posebno popularan kao frizura koja će izgledati elegantno i šik u najsvečanijim prilikama.

Od kada su objavljene prve fotografije Margot Robi kao Barbie u željno iščekivanom filmu, čini se da je najpoznatija lutka na svetu postala inspiracija za sve. Barbi estetika se uvukla u naše garderobe, ali i u nesesere, pa je, osim jarko roze odevnih predmeta i šminke u istim bojama, sve popularniji visoki konjski rep.

Savršeno lepršav, ali sofisticiran, Barbi konjski rep neverovatno laska skoro svima i svakom tipu kose, definisan visokim repom sa skrivenim elastičnim, uvijenim krajevima i zavodljivim volumenom. Nalazi se veoma visoko, na vrhu glave, i predstavlja bezvremenski i kultni stil koji decenijama ne izlazi iz mode.

Kako dobiti savršen Barbi rep?

Prvo, treba da operete kosu, dodate malo regeneratora koji se ne ispira i penu za volumen, zatim je osušiti u svim pravcima za maksimalan volumen i jednostavno je osušite. Nakon toga, potrebno je zagladiti kosu i podesiti visinu repa pomoću četke za zaglađivanje. Idealna četka za takve repove je ona sa najlonskim vlaknima i dlakom divlje svinje.

Visoki rep Kim Kardašijan.
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Nakon toga dodati proizvod prema tipu kose, najbolje gel ili lak za kosu, i zagladiti kosu dok je podignuta. U ovom trenutku, potrebno je ponovo odvezati kosu i nastaviti sa zaglađivanjem kako biste uklonili neravnine i zadržali svaku dlaku na svom mestu. Nakon toga ponovo vezujemo kosu do željene čvrstine.

Neophodno je na kosu naneti lak po celoj dužini repa, zatim češljati rep i uvrnuti vrhove na način na koji to inače radimo, figarom, peglom ili nekim drugim uređajem za oblikovanje kose. Nakon što je pramen uvijen, potrebno ga je umotati odozdo nagore do uha, a zatim ostaviti da se kovrdže ohlade. Kada su svi pramenovi uvijeni, potrebno ih je ostaviti bar nekoliko minuta i ponovo poprskati lakom za kosu i četkati kada se pramenovi razmotaju. Na kraju, potrebno je još jednom sve izgladiti češljem sa finim zupcima i eventualno dodati ukrasnu traku po želji.