Kada bismo morali da izdvojimo jednu boju kose koja je istovremeno i šik i nežna, a koja svima savršeno pristaje, bila bi to bogata, čokoladno smeđa. To je nijansa koja podjednako odlično pristaje i hladnim i toplim tonovima kože i koja svakom tipu kose i teksturi daje luksuzan i raskošan devojački vibe, a naročito je lepa kada se pomeša sa više tonova.

Iako je tamnosmeđa kosa popularna svake hladne sezone, ove godine je posebno omiljena, što se vidi po broju, do juče plavokosnih, poznatih ličnosti koje se trenutno u velikom broju vrte na našim Instagram feedovima.

Ali kakva je tačno smeđa boja u pitanju? Trend raskošne i bogate smeđe uključuje mešanje više dubokih tonova da bi se stvorio sjaj, a boja kakvu je Sare Mišel Gelar imala u filmu 'Cruel Intentions' je odličan primer. Kada kažemo čokoladno braon, mislimo na smeđu koja ima dubinu, sjaj, bogatstvo i malo topline. U zavisnosti od podtona naše kože, toplim tonovima najbolje će pristajati mešavine nijansi na bazi crvene, a hladnim tonovima na bazi kestena.

Boja će morati da se osvežava svakih šest do osam nedelja, dok će žene sa prirodno svetlom kosom verovatno morati da obnavljaju boju svake dve do četiri nedelje.

Svako ko se odluči za ovu boju kose treba da se vodi pravilom da nova boja ne bude više od dve nijanse tamnija ili svetlija od njihove prirodne boje, jer sve tamnije može delovati preoštre, a sve svetlije isprati. Ovo se posebno odnosi na prirodne plavuše koje će sa ovom bojom vrlo brzo imati veoma lagani rast.

Pošto preterano farbanje kose nikada nije dobro, za ovu boju treba da se odlučimo samo ako smo sigurni da nećemo želeti da je promenimo za samo nekoliko meseci i ako znamo da ćemo njome biti zadovoljni, odnosno da nam neće dosaditi. Ukoliko ste zaista neko kome neće tako brzo nedostajati plava, crvena ili bilo koja druga nijansa, isprobajte ovu najzahvalniju boju koja će uz minimalan trud izgledati zdravo, sjajno, zavodljivo i prelepo.