Ako vaša boja kose još uvek odiše letnjim duhom, smatrajte ovo svojim signalom za promenu. Naime, savršeno je vreme da počnete da razmišljate o sezonskoj promeni boje inspirisanoj najtrendi bojama kose za ovu zimu.

Dok osunčani pramenovi i hrabre svetle boje više odgovaraju letnjim mesecima, kako temperature počnu da padaju, tako se vraćamo prigušenijim nijansama. Međutim, ove sezone trendovi nisu tako pojednostavljeni kao što je odbacivanje naglašenih pramenova u korist tamnije kose.

Osećate poriv za rezervacijom termina u frizerskom salonu? Nastavite da skrolujete kako biste otkrili koje su to najpopularnije boje za kosu za zimu 2022.

1. Biserno plava

Ovu boju kose nosili su svi, od Kim Kardashian i Megan Fox do Emme Chamberlain, a predstavlja manji pomak od tradicionalne platinasto plave. Naime, nijanse u boji lavande ublažavaju beli ton platinasto plave, stvarajući nijansu koja savršeno pristaje brojnim tonovima kože.

Ipak, iako izgleda sjajno, koloristica Seniz Alkan za Bustle je otkrila da nijansu nije lagano održavati. “Potrebno je mnogo hrabrosti, vremena i održavanja, a skidanje pigmenta s vaše kose je dugotrajan proces koji može da uzrokuje štetu i treba ga prepustiti profesionalcima. To je sjajna boja, ali brzo izraste", objasnila je i preporučila održavanje srebrnim šamponom, kao i korišćenje hidratantnih proizvoda kako biste minimalizovali ispucalost.

2. Deluxe bakrena

Ova nijansa ostavila je jak dojam na Pradinoj reviji za jesen/zimu 2022., kada je Kendall Jenner debitirala s elegantnom toplom nijansom koja će ove zime prijeći u dublje, bogatije tonove. Tamnije nijanse jagode ili crveno-smeđi tonovi pristajat će plavušama i brinetama.

3. Borderline crna

Tamnije nijanse za jesen možda nisu revolucionarne, ali ove jeseni nosit će se dublje nijanse. "Klijentice sve više žele tamnu, svilenkastu kose poput Megan Fox i Due Lipe", otkrila je Alkan. Plavuše bi trebale pojednostaviti proces korištenjem polutrajne boje pojačane toplim tonerom. Koloristica savjetuje da odbacite regenerator te tamniju nijansu održite hidratantnom maskom za kosu.

4. Prigušena ružičasta

Eksperimentiranje s jarkim bojama može se činiti kao potez rezerviran za toplije mjesece, ali ovosezonski pogled na razigranost i pozitivnost ružičaste doživio je pomak prema nježnijim nijansama prožetim tonovima breskve. To je nijansa koja uveseljava, a uočena je na Jessici Renee Williams i Emmi Chamberlain.

"Ovi prigušeni tonovi zabavan su, jednostavan i neobavezan način da unesete toplinu i razigranost u plavu kosu kako dani postaju tmurniji",objasnio je kolorist Eddie Parker.

5. Moka smeđa

Ova slatka dekadentna smeđa donosi raskošne tonove pomešane s natruhama čokolade, kave, cimeta i karamele, kao što možete videti na Hailey Beiber i Emily Ratajkowski. "Ovi su tonovi savršeni za brinete koje žele da istaknu bogatstvo kose koja im je posvetlila tokom letnjih meseci", tvrdi kolorist David McNeil.

Mešanje različitih tonova za pramenove moglo bi potrajati, ali sigurno će vam dati višedimenzionalnu boju, umesto jedne nijanse. "S mekom balayage tehnikom možete stvoriti čokoladnu podlogu kroz koju prolaze svetliji tonovi cimeta koji daju sofisticiraniji izgled", dodao je McNeil.

6. Cosy plava

Plavuše bi ove zime mogle potražiti inspiraciju u pomaku prema mekoći i suptilnosti. Cosy blonde novi je trend koji nose Barbie Ferreira, Khloe Kardashian i Ciara. “Zlatno bež toner stvara toplinu i održava hladnoću plave kose, dok pramenovi na koje se nanose topliji i tamniji tonovi stvaraju dubinu”. zaključio je Alkan.