Činjenica je da svi imamo te dane kada bismo radije preskočili pranje kose jer jednostavno nemamo vremena za to. Svaki tip kose zahteva individualan pristup nezi, pa u zavisnosti od same kose određujemo njen raspored i tempo pranja. Za normalnu i suvu kosu prosečno pranje je jednom do dva puta nedeljno, dok bi masnu kosu trebalo prati malo redovnije.

Prvo pomešajte šampon sa malo vode kako biste stvorili sapunicu.
Shutterstock 

Ako vaša kosa zahteva pranje svaki drugi dan, pravo je vreme da u svoju rutinu uključite genijalan trik koji će razblažiti njeno pranje. Pored upotrebe šampona koji najbolje odgovaraju potrebama vaše kose, od ključne važnosti je i način na koji ih nanosite. Dakle, prvo pomešajte šampon sa malo vode kako biste stvorili sapunicu, pa tek onda nanesite proizvod na kosu.

Ono što je bitno jeste da kosu šamponirate minimalno 5 minuta kako biste podstakli cirkulaciju i rastvorili sve nečistoće sa temena koje često izazivaju prerano mašćenje kose. Osim što ćete uživati u ovom malom beauty tretmanu nakon napornog radnog dana, vaš omiljeni šampon će takođe trajati malo duže! Takođe, obratite pažnju na temperaturu vode kojom ispirete šampon. Poželjno je da voda bude mlaka, odnosno ne prevruća, jer se kosa brže masti ukoliko se tretira toplom vodom.

Trik za duže čistu kožu.
Shutterstock 

Iz svega navedenog možemo zaključiti da su neophodne minimalne rutinske promene kako bi kosa postigla i zadržala svež izgled što duže!