Luksuzna, bujna i kosa puna volumena je ponekad sve samo ne lako ostvariv cilj. Naročito za one koji imaju tanku kosu koja žudi za volumenom koji izgleda tako nedostižno. Ali čak i za sve takve slučajeve, rešenje je frizura u obliku slova „U“ - brz i lak način da svojoj kosi date više bujnosti, oblika i volumena.

Šta je zapravo frizura u "U"?

Ova frizura izgleda otprilike onako kako bismo očekivali iz njenog imena, a njena glavna odlika je da je zadnji i srednji deo kose najduži, dok se pramenovi u blizini lica postepeno skraćuju, dajući kosi zaobljen izgled.

Frizura u obliku slova „U“ je slična frizuri u obliku slova „V“, razlika je u tome što je kosa u obliku slova U zaobljena sa strane, što celoj frizuri daje zaobljeniji i mekši izgled, dok je frizura „V“ oštrije prema sredini. Oba stila mogu kosu učiniti vizuelno obimnijom i bujnijom, a glavna razlika je u tome što 'U' oblik pruža nežniji i mekši izgled.

Laka za održavanje

Još jedna sjajna stvar u vezi sa ovom frizurom je to što se prilično lako održava. Istina, prirodno osušena kosa nikada neće izgledati tako dobro kao kada je lepo fenirana i stilizovana, ali oblik ove frizure i slojevi u njoj svakako treba da joj daju volumen, bez obzira na to kako je sušena i stilizovana.

Frizura u U Tiktok/nothangtw

Zapravo, skoro svaki video sa ovom frizurom uspeo je da okupi gomilu obožavatelja koji su spremni da odu u najbliži frizerski salon po najpopularniju frizuru ove jeseni.

Kako u frizerskom salonu objasniti da želite da se ošišate?

Uvek je najbolje izgovoriti sam naziv frizure i velika je verovatnoća da će frizeri znati kakva je frizura zasnovana na tome. Važno je naglasiti da želite da zadržite maksimalnu dužinu svoje kose i njome nežno uokvirite lice, tek toliko da kosa izgubi na težini i dobije na punoći i volumenu. A u slučaju da ni to nije dovoljno, uvek je opcija da frizeru pokažete određenu sliku ili video kako biste bili sigurni da neće doći do nesporazuma.