Od početka ove godine u modu su se vratile fen frizure koje su bile popularne 90-ih, kakve su nosile manekenke tog doba. Sindi Kraford obeležila je eru svojom bujno isfeniranom kosom, a sada se taj izgled vratio na velika vrata.

Instagram nam je poslednjih meseci preplavljen fotografijama frizura stilizovanih sa puno volumen u korenu koje izgledaju lepršavo, ali i veoma luksuzno, a mi smo proučavali kako da ovaj izgled najlakše postignemo kod kuće.

Trikovi za feniranje kod kuće

1. Priprema kose

Nakon pranja, utrljajte u celu kosu preparat koji će je zaštititi od toplote, a zatim je pročešljajte. Skinite nastavak s fena, zabacite kosu preko glave i sušite je od korena prema krajevima. Prekinite sušenje kada je kosa 80% suva – tako ćete umanjiti štetno dejstvo toplote.

Prekinite sušenje kada je kosa 80% suva.
Anna Bizon/Gpoint Studio 

2. Uvijanje kose

Podelite kosu u četiri dela – zadnji deo glave, na vrhu i s obe strane. Imajte na umu da će, ukloliko imate veoma gustu kosu, biti neophodno da podelite kosu u dodatne delove. Uvijte svaki pramen velikim viklerom prema unutrašnjoj strani. Nemojte ih fiksirati šnalama jer će to izlomiti kosu i ostaviti vidljiv trag. Ukoliko imate šiške, pustite ih neka slobodno padaju na čelo. Kasnije ćete ih posebno osušiti.

Uvijte svaki pramen velikim viklerom prema unutrašnjoj strani.
Shutterstock 

3. Oblikovanje kose

Vratite nastavak na vrh fena. Uklonite jedan vikler i češljajte kosu sve vreme dok je sušite, vodeći računa o tome da uvijate krajeve kose prema unutra. Ponovite isti postupak sušenja sa svakim odeljkom kose, kao i sa šiškama. Na kraju, osušite kosu na vrhu glave. Kada poslednji put budete povlačili četku prema krajevima kose, uvijte čvrsto pramen i ostavite ga tako pri temenu (neka vam četka posluži kao krupni vikler). Sačekajte da se kosa ohladi, a potom uklonite četku.

uvijte čvrsto pramen i ostavite ga tako pri temenu.
engin-akyurt-4du1ZBIscOM-unsplash.jpg