Izgled tanke kose bez volumena može se drastično promeniti dobro ošišanom frizurom. Uz pravi izbor frizure, vaša kosa može dobiti iluziju punoće i lepršavosti. Prvi korak u lažiranju dodatnog volumena počinje pravilnom frizurom, te smo s tim u vezi napravili izbor najboljih frizura za tanku kosu različitih dužina.

Frizure za tanku kosu

Klasični bob

Za razliku od drugih stilova koji su sečeni ukoso ili slojevito, klasični bob ima istu dužinu i pada do linije vilice. Ravna frizura - tzv tupi bob – daje frizuri punoću na krajevima, stvarajući iluziju guste kose. Ova frizura je svestrana, možete je stilizovati sa razdeljkom na sredini glave ili sa strane, ravna ili talasasta, a lako se oblikuje.

Bob sa zavesa šiške

Ovaj ležeran bob sa pramenovima i stepenastim slojevima je još jedna opcija. Ono što ovu frizuru čini posebnom su tzv zavesa šiške koje lepo uokviruju lice i ističu najlepše crte.

Pixie

Za one koji nisu navikli na kratke frizure, pixie može izgledati zastrašujuće u početku, ali sa ovom frizurom zaista ne možete pogrešiti. To je klasičan stil koji je uvek moderan i dobro stoji ženama svih dobi.

Bixie

Ovo je kombinacija pixie frizure i boba. Kombinacija ove dve ultramoderne frizure stvara volumen kakav daje pixie zadržavajući dužinu boba. Ovo je ležeran i šik izgled koji možete postići bez mnogo truda.

Sculpted shag

Retro raščupane frizure iz 70-ih ponovo su u modi. Šiške stvaraju iluziju volumena pri korenu, a ostatak kratko ošišane kose daje pokretljivost i teksturu tankoj kosi, stvarajući iluziju punoće.

Pixie Shag

Ležerna kombinacija frizure i pixie izgleda moderno i zanimljivo bez obzira na vaše godine. Trik ove frizure je u tome što, zahvaljujući šiškama i brojnim bočnim pramenovima koji štrče sa strane, daje volumen, a istovremeno veoma lepo uokviruje lice.

Srednje duga, stepenasto ošišana frizura

Ako želite da zadržite dužinu svoje kose, odlučite se za slojevitu frizuru koja će vašim tankim i retkim pramenovima dati mekoću i volumen. Ova praktična frizura, sa dužim i kraćim pramenovima, sa ili bez šiški, pristaje i ravnoj i kovrdžavoj kosi.

Srednje duga kosa sa šiškama sa strane

Kosa srednje dužine, ravno ošišana, stvara iluziju punoće na vrhovima, dok šiške, začešljane na jednu stranu, strateški uokviruju lice i skreću pažnju sa tanke kose, posebno na temenu.