Rakija podstiče cirkulaciju i može i te kako da vam pomogne kada je lepota u pitanju.

Ne znam koliko je poznato, ali sećam se da mi je baka pričala da je u mladosti dva puta nedeljno na teme stavljala kombinaciju domaće viljamovke i maslilnovog ulja i spavala sa tim pakovanjem na kosi. Otkrila mi je davno da je to bio glavni beauty savet u njeno vreme.

Rakija podstiče cirkulaciju

S tim u vezi, odmah nakon nanošenja (samo na teme) imaćete osećaj toplote i peckanja. Postupak nanošenja je veoma jednostavan: uzmite malo rakije i nanesite je direktno na kožu glave. Zatim prstima umasirajte tečnost kružnim pokretima, tako da se rasporedi po celoj glavi. Zatim glavu nagnite na dole (tako da vam kosa visi preko kade) i nastavite sa masiranje još nekoliko minuta. Vrlo brzo ćete osetiti kako je koža glave topla, a blag osećaj peckanja ne treba da vas zabrinjava.

Rakija je odlična za rast kose.
Profimedia 

1. Nanosite samo na teme

Dakle, ne po celoj kosi i nikako ne na krajeve! Samo na kožu glave, kojoj ova količina rakije sigurno neće naškoditi. Zapravo, naši preci su na ovaj način lečili i perut i svakako su imali zdraviju i bolju kosu od nas. Uostalom, ako ste spremni da svakog meseca nanosite opasne hemikalije u obliku farbe i blanša na kosu, zašto biste se plašili da će jedna kašika prirodne rakije da vam naškodi?

2. Uvek je kombinujte sa uljem

Maslinovo, kokosovo, grožđano... Čak i suncokretovo, ako nemate ništa drugo kod kuće. Ovo će hidrirati kožu, a neće poništiti dejstvo rakije na cirkulaciju. Ulje zatim rasporedite i po dužini i o krajevima, jer je tim delovima kose uvek potrebno malo dodatne hidratacije.

Rakija za teme glave.
Unsplash 

3. Nemojte preterivati, dovoljno je jednom do dva puta nedeljno

Ovaj kućni tretmna nemojte praktikovati češće od toga kako ne biste previše opteretili kožu glave. Tretman kože glave rakijom namenjen je devojkama koje žele da podstaknu rast kose, bilo da ona pojačano opada ili je jednostavno previše tanka. Međutim, ukoliko imate psorijazu ili bilo koji ozbiljan problem za kožom glave, nikako ne stavljajte ni jednu od kućnih maski bez razgovora sa dermatologom. Ovo važi čak i za "magično"maslinovo ulje.

Teme glave treba masirati rakijom.
Instagram