Iako stručnjaci kažu da je normalan rast kose do 1 centimentar mesečno, te da u ovim letnjim mesecima kosa svakako sporije raste, postoje još neki faktori koji utiču na to zašto nemate frizuru kakvu želite.

Na tržištu postoji bezbroj preparata koji su namenjeni jačanju kose, ali, poznato je da sadrže hemikalije koje, zapravo, mogu da izazovu mnogo više štete nego koristi. Ipak, postoje provereni proizvodi koji podstiču rast kose, a mi smo izdvojili 5 najboljih:

Krauterhof serum za rast kose

Jedno ne isključuje drugo. Za kvalitetnu negu potreban je proveren šampon, a negu svakako treba pojačati nekim hranljivim serumom za rast kose. Uloga seruma je trenutna, ali veoma važna i ne treba ga podceniti. Dok šampon nije trenutni, već stalni preparat u našoj rutini.

Proizvod koji je na internetu dobio navjiše pozitivnih utisaka i koji je pomogao mnogim ljudima sa problemom opadanja kose, jeste Krauterhof serum kofeinski za rast kose.

Krauterhof serum pospešuje rast kose.
krauterhof 

Olaplex No.0

Njihova formula sadrži posebno patentiran sastojak koji utiče na rast kose. Treba napomenuti da Olaplex No.0 ne sadrži sulfate, parabene, veganski je proizvod i nije testiran na životinjama.

Olaplex postiče rast kose.
olaplex 

Zadovoljni kupci primećuju da je ovaj proizvod pomogao njihovoj kosi da se oporavi nakon upotrebe blanša. Negativne kritike kažu da pakovanje nije idealno i da prskalica ne raspoređuje proizvod ravnomerno, a mala veličina boce znači da morate često da je kupujete.

Vichy Dercos Ampule

Sigurni smo da ste čuli za Vichy Dercos ampule koje su, po našem mišljenju, jedan od revolucionarnih proizoda za brži rast kose. Daju fantastične rezultate, te su već nakon prvog ciklusa korišćenja ampula primetni prvi rezultati.

Vichy dercos ampule daju fantastične rezultate pri rastu kose.
vichy 

 Iako su na skupljoj strani, vrede svakog uloženog novca.

The Body Shop šampon

Sve što nam je potrebno pri potrazi za pristupačnim proizvodima jesu formule koje izgledaju i mirišu luksuzno i čine kosu svilenkastom, sjajnom i snažnom. Niko to ne radi bolje od The Body Shop-a, čiji proizvodi za oštećenu kosu ostavljaju vlasište u najboljem stanju! Šampon i regenerator iz Ginger linije sa veganskim proteinima svile pomažu u ublažavanju svraba koji često prati suvoću, dok jačaju svaki pramen spolja, ali i iznutra.

The body shop ginger šampon jača kosu.
The Body Shop 

Biotin suplementi

U mnogim slučajevima, gubitak kose, suvoća, i lomljenje mogu biti rezultat nedostatka vitamina i minerala - iako su nedostaci biotina obično retki. Biotin u obliku suplementa ima sposobnost da podstiče rast zdrave kose jačajući joj folikulu i čineći je otpornijom na pramenove.
Obično dolaze u obliku mekane gel kapsule ili gumenog oblika, a poznato je i da mnogi suplementi biotina kombinuju druge dokazane proteine i minerale za rast kose kao što su keratin, vitamin E, kalcijum, kolagen i još mnogo toga.

Biotin ima sposobnost da podstiče rast zdrave kose.
iherb