Istina je da vam za dobru frizuru nije potrebno ništa sem dobrog fena i četke. Ukoliko ne posedujete nijednu spravu poput prese ili figara, ne brinite. Šta više, nekada vam nisu ni potrebni a i manje oštećujete kosu na taj način. Sa četkom ćete postići odlične rezultate, samo vam trebaju dobra uputstva i naravno, malo strpljenja.

Danas delimo sa vama 3 različite frizure. Prva je frizura sa divnim glamuroznim volumenom, druga je zaglađena i ravna kosa a treća frizura su šarmantni beach waves talasi.

1. Klasični glamurozni volumen

Za ovu frizuru je jako važno da na fen stavite usmerivač, kako bi zagladio vlasi i uklonio zamršen izgled. Pored toga treba vam okrugla četka srednjeg prečnika, ili najvećeg, ako želite da izbegnete lokne u potpunosti. Treba vam češalj za raščešljavanje, običan češalj i nekoliko šnala kako bi razdvojili kosu po sekcijama.

Naravno, sprej za zaštitu od toplote i neko ulje za krajeve se podrazumevaju, ali za ovu frizuru se preporučuje i korišćenje pene radi boljeg volumena.

2. Ravna i glatka kosa

I za ovu frizuru je obavezno koristiti usmerivač na fenu. Što se tiče četke, ovde se preporučuju pljosnate elipsaste četke sa mešavinom prirodnih i veštačkih čekinja. Pored spreja za zaštitu od toplote, treba vam i neka krema koja će dodatno zagladiti kosu kako bi dobili taj ravan izgled.

3. Beach Waves rastresiti talasi

Za talasastu frizuru je potrebno sve što vam treba i za ravno feniranje, plus pena i nekoliko šnala kako bi lakše odvojili sekcije kose dok ih fenirate. A sada pogledajte detaljne tutorijale poznatog jutjubera i frizera Bred Monda koga svi volimo!

Foto: @xmondohair