Mirisi imaju posebno mesto kada govorimo o kategoriji beauty proizvoda. Njih uvek kupujemo sa posebnom pažnjom i njihovom odabiru posvećujemo vreme.

Najviše su traženi dugotrajni parfem koji svojim mirisom asociraju na luksuz i moć, kao i da uspešno kanališu želju. Iako je miris subjektivan, postoji nauka iza onoga što izaziva uzbuđenje kod muškaraca.

I dok vas verovatno privlači bilo koji miris koji vas podseća na vašeg partnera, postoje određene note koje deluju kao afrodizijak. Na kožu nanesite parfem prema pravilima i obratite pažnju na suprotan pol.

Iako vas mnogi parfemi mogu uzbuditi, ovi mirisi su dokazani afrodizijaci.

Jasmin

Dokazano je da jasmin povećava budnost i poboljšava raspoloženje. U hinduističkoj i muslimanskoj tradiciji, jasmin je poznat kao „miris ljubavi“. Za ovaj miris se tvrdi da je jedan od najjačih afrodizijaka koji postoje, sa mnogo varijanti koje imitiraju životinjski mošus. Sladak i delikatan cvet.

gucci bloom
gucci 

Vanila

Slatka vanila je privlači poput magne. Njen nostalgični profil je izuzetno mekan i utešan, što vam može pomoći da se opustite i prepustite se uživanju.

baccarat rouge
Instagram 

Sandalovina

Ajurvedska medicina dugo je poštovala sandalovinu zbog njenih stimulativnih svrha. Pregled iz 2020. potvrđuje afrodizijačke kvalitete sandalovine. Jedno od skupljih eteričnih ulja, sandalovina ima mnoga terapeutska svojstva. Kremasti i mlečni miris sa glatkim drvenim tonovima.

miris sandalovine
Chanel