Svi volimo lepe i uredne nokte, postojanu boju i dugotrajan efekat koji omogućava trajni, odnosno gel lak za nokte. Međutim, nekad se desi da nam se jednostavno iskrza boja, ili prosto želimo da ga skinemo sa noktiju. Nažalost, kada zakazivanje korekcije iz nekog razloga nije moguće, nevezano da li je problem termin, ili niste u svom mestu gde je salon, postoje načini da gel lak skinete i sami, kod kuće.

Gel lak možete skinuti i kod kuće.
Instagram 

Možda nokti neće biti glatki kao da niste radili baš ništa, ali su nakon skidanja gel laka takvi da možete da stavite običan bezbojan lak i da sve izgleda super uredno, a mi vam otkrivamo 3 proverena načina za skidanje gel laka kod kuće: sa i bez acetona i remuverom.

Skidanje gel laka kod kuće acetonom

Potreban materijal:

  • turpija za poliranje noktiju (po mogućstvu 180)
  • aceton
  • vata ili tufer
  • aluminijumska folija
  • ulje za zanoktice

Postupak skidanja gel laka:

Prvenstveno je važno da budete strpljivi i ne žurite, jer vrlo lako možete oštetiti nokatnu ploču. Iako znamo da izgleda primamljivo, ali kidanje gel laka sa noktiju ne bi trebalo da praktikujete jer može oštetiti površinski sloj nokta. Počnite sa uklanjanjem gornjeg sloja gel laka sa noktiju pomoću tuprije. Nežno turpijajte površinski sloj laka, dok ne izgubi sjaj.

Pošto naredni naredni korak podrazumeva upotrebu acetona, kako biste zaštititli kožu oko noktiju od isušivanja i pucanja, namažite ih uljem za zanoktice, hranljivom kremom ili vazelinom.

Kako da sami skinete gel lak uz pomoć acetona? Tiktok/autumnacord

Potom natopite komadiće vate u aceton. Izbegavajte formule sa hidratantnim sastojcima jer će one usporiti proces skidanja gel laka. Vatu natopljenu acetonom stavite na svaki nokat pa zatim čvrsto uvijte aluminijumsku foliju oko prsta kako biste što bolje fiksirali vatu. Ostavite ih tako da deluje 20-ak minuta.

Provetite koliko se gel lak skinuo sa noktiju, može se desiti da će neki spasti i odmah, dok zahtevnije možete nežno palcem gurnuti napred. Ukoliko gel nije spao u potpunosti, ponovite postupak još 5 minuta. Ipak, ako je nokat bogato natopljen dobar vremenski period, gel lak bi se trebao veoma lako skinuti.

Gel lak možete skinuti na više načina, a pogotovo guračem.
Youtube 

Ako ni to ne uspe, ostatke gel laka uklonite instrumentom za skidanje trajnog laka, odnosno guračem zanoktica ili drvenim štapićem, a potom ispolirajte nokat finijom turpijom i namažite zanoktice još jednom uljem.

Skidanje gel laka bez acetona

Ovako nešto daće vam rezultate ukoliko nemate manikir sa predebelim slojem gel laka, ili ukoliko gel lak radite same kod kuće. U suprotnom, gel lak nećete oći da skinete.

Potrebno:

  • Turpija (najbolje 180)
  • Malo tople vode
  • So
  • Gurač zanoktica
Kako da skinete gel lak bez acetona? Tiktok/lilyys_beauty7

Postupak:

Potrebno je da u što topliju vodu sipate kašičicu soli i potopite nokte koje se prethodno lepo isturpijali turpijom. Nakon 15-ak minuta trebalo bi da guračem zanoktica ili drvenim štapićem možete da odignete krajeve, a potom i da "svučete" gel lak. 

Skidanje gel laka remuverom koji najmanje oštećuje nokatnu ploču

Od svih tehnika, vaš minikir će vam biti zahvalan ukoliko koristite ovu jer najmanje oštećuje nokatnu ploču. Reč je o upotrebi proizvoda koji se nanose na isturpijanu nokatnu ploču i koji hemijski razgrađuju gel lak. 

Dakle, sve što je potrebno je da malo isturpijate nokat, naneste remuver, a videćete već nakon par minuta da se pojavljuju "balončići" na površini gel laka. 

Nakon što je prošlo propisano vreme, gel lak se jednostavno svuče sa nokta koji ostaje gladak kao da ništa nije rađeno, a evo koje remuvere možete naći u Srbiji. 

Sredstvo za uklanjanje trajnog laka sa lanolinom GALAXY Soak Off Remover (349 dinara)

uklanjanje trajnog laka
Alexandar cosmetics 

Sredstvo za uklanjanje trajnog laka DIEFFETTI Remover (319 dinara)

uklanjanje trajnog laka
Alexandar cosmetics 

Sredstvo za uklanjanje trajnog laka IBD Just Gel Polish Remover (1.120 dinara)

uklanjanje gel laka
Alexandar cosmetics 

Bonus video:

NAIL SLUGGING JE REŠENJE ZA LOMLJIVE NOKTE I UPALJENE ZANOKTICE: Sve što vam treba već imate, a rezultati su nestvarni TikTok/jacquelinekilikita/lovefreshpaint