Sigurni smo da je kroz sve ove godine testiranja make up proizvoda kroz vaše ruke prošla gomila maskara, pa iz ličnog iskustva znate koliko je teško postići željeni look zavodljivih trepavica, ali ako je suditi prema najnovijem TikTok beauty hitu, problem nikada nije bio u samoj maskari, već u načinu njenog nanošenja!

Ako još uvek niste pronašli savršenu maskaru koja će naglasiti vaše trepavice, bez brige! Za skoro svaki beauty problem, ova popularna društvena mreža iznedri rešenje, a trenutno je u fokusu zanimljiv način nanošenja masakre, koji će sigurno postati deo vaše svakodnevne make up rutine.

Maskara.
Shutterstock 

Naime, umesto klasičnog nanošenja maskare bez ikakve pripreme trepavica, zapravo je potrebno napraviti upravo suprotno, odnosno kreirati bazu na koju ćemo naneti samu maskaru.

Baš kao kada nanosimo puder na lice, pa na kožu stavimo hidratantnu kremu ili prajmer, ovom logikom vodimo se i kada nanosimo maskaru. Ovoga puta bazu stvara puder u prahu koji će savršeno pripremiti trepavice za maskaru i naglasiti ih kao nijedan proizvod do sada.

Trik za duže trepavice Instagram/makeupbylxna

Osim što je reč o jednostavnoj metodi koja zaista čini razliku, njena prednost je i ta što će se maskara duže zadržati na trepavicama tokom dana i sprečiće stvaranje grudvica, koje neretko narušavaju celokupni izgled. U nastavku pogledajte još jedan od popularnih trikova za povećanje trepavica: