Odabrati parfem po kojem će vas ljudi pamtiti nije laka odluka, jer je izbor na tržištu veoma širok. Osim mirisnih nota, parfemi se razlikuju i po cenama. A da li ste se ikada zapitali koja je zapravo razlika između luksuznih i onih pristupačnijih parfema? Stručnjakinja za parfeme donosi odgovor na ovo pitanje.

"Iako se skupi i jeftini parfemi mogu u mnogome razlikovati u kvalitetu korišćenih sastojaka, sam postupak izrade oba mirisa je isti", kaže Aleksia P. Hemonds, stručnjakinja za parfeme. Mirisi nastaju od različitih prirodnih i sintetičkih sastojaka.

"Za luksuzne parfeme verovatnije će se koristiti prirodne note (dobijene od cvetova ili začina) umesto onih sintetičkih. Te note se zatim ugrađuju u donju, srednju i gornju notu mirisa, što omogućava mirisu da bude aromatičniji i složeniji.

U luksuznim parfemima ima veći postotak parfemskog ulja, zbog čega on traje duže na koži", navodi Paolo Terenzi, predsednik Tiziana Terenzi mirisa.

Kako ističe dalje, cena parfema obično se temelji na retkosti i ceni sirovina koje čine parfem, dok se samo mala komponenta cene temelji na materijalima od kojih se izrađuje bočica ili kutija. Ipak, naglašava da cena parfema ne govori o postojanosti parfema na koži, te tako dosta povoljnije opcije mogu biti dosta dugotrajnije.

Trenutno se na policama DM-a nalaze parfemi poznatih brendova po povoljnim cenama. U nastavku otkrijete cene naših favorita!

HUGO BOSS -  Femme 4.499 din


BURBERRY - Brit For Her 3.499 din


KARL LAGERFELD - Fleur De Pecher 3.299 din

HUGO BOSS - Ma Vie

 CALVIN KLEIN - Euphoria 4.699 din 

BURBERRY BRIT FOR HER
KARL LAGERFELD FLEUR DE PECHER